Rothschild ailesinin 4.baronu hayatını kaybetti

Rothschild ailesinin 4.baronu hayatını kaybetti
Küresel komplo teorilerinin merkezinde yer alan ve dünyanın en zengin ailelerinden biri olarak bilinen Rothschild ailesinin önemli isimlerinden biri olan Lord Jacob Rothschild, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Rothschild ailesinin dördüncü baronu olarak anılan Lord Jacob Rothschild, komplo teorilerinde sıkça adı geçen bir isim olarak biliniyordu. 87 yaşında aramızdan ayrılan Baron'un ölümü, Rothschild Vakfı tarafından resmi olarak duyuruldu. Vakfın Waddesdon Manor web sitesinde yapılan açıklamada, Lord Rothschild'in bir iş adamı, girişimci, hayırsever ve kültürel lider olarak İngiliz yaşamına derin izler bıraktığı belirtildi.

Rothschild, aynı zamanda Ulusal Galeri, Milli Piyango Miras Fonu ve ailesinin sembolü olan Waddesdon Malikanesi gibi önemli kurumların da yöneticiliğini üstlenmişti. Hayatı boyunca Birleşik Krallık'taki çeşitli alanlarda önemli hizmetlerde bulunmuş ve çeşitli ödüllere layık görülmüştü.

Lord Jacob Rothschild, ailesinin lideri olarak tanınıyordu ve liderlik ettiği Rothschild bankacılık ailesinin bir üyesi olarak finans dünyasında etkili bir konuma sahipti. Ayrıca Yahudi Politika Araştırmaları Enstitüsü'nde onursal başkanlık yapmıştı.

Jacob Rothschild, 29 Nisan 1936'da Berkshire, İngiltere'de dünyaya geldi. Eton Koleji'nde eğitim gördü ve bankacılık kariyerine adım attı. Aile kökeni Almanya'ya dayanmaktadır ve "Rothschild" soyadı, ailenin kökenlerine atıfta bulunan Almanca bir terim olan "kırmızı kalkan"dan gelmektedir.

1961 yılında Serena Dunn Rothschild ile evlenen Jacob Rothschild'in dört çocuğu bulunmaktadır. Eşi 2019 yılında vefat etmiştir.

Lord Jacob Rothschild, uzun yıllar boyunca finans dünyasında ve kültürel alanlarda etkili bir şekilde faaliyet göstermiş, ailesinin mirasını sürdürmeye adamış ve dünya genelinde önemli bir iz bırakmıştır. Onun ölümü, finans dünyası ve kültürel çevrelerde derin bir üzüntüyle karşılanmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.