Rıza Hoca 2’de 2 yaptı

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig’de deplasmanda Samsunspor’u 2-1 yenerek çok önemli bir galibiyet aldı. Takımın kadrosunda sakatlıkları bulunan Daniel Amartey, Tayyip Talha, Eric Bailly, Emrecan Uzunhan, Jean Onana, Salih Uçan, Bahtiyar Zaynutdinov, Milot Rashica ve Rachid Ghezzal gibi önemli oyuncular kadroda yoktu. Beşiktaş’ta ayrıca son haftaların yıldız oyuncu Ante Rebic de sarı kart cezalısı olduğu için kadroda yoktu. Bu kadar önemli futbolculardan eksik olarak çıktığı maçta alınan 3 puan çok önemli ve takım için müthiş moral kaynağı olmuştur. Rıza Hoca bu kadar oyuncusunun eksik olmasına rağmen çok zorlandığı maçta elindeki oyuncularla şapkadan tavşan çıkarmıştır. Neredeyse kadro kurmakta bile zorlandığı bir maç olmasına rağmen Rıza Hoca maç öncesi camiaya umut veren açıklamalar yaptı.

Hoca şunları söyledi, “Tek sıkıntımız var, eksiklerimiz. Eksiklerimizi düşünmememiz gerekiyor. Yapacak bir şey yok. Aboubakar tam net bir şekilde iyileşmedi. Onu riske etmedik. Tek amacımız kazanmak. Zor bir maç olacak. Arkadaşlarımızla her şeyi konuştuk, millî maç arasını iyi değerlendirdik. Gayet iyi bir hava var takımda, önemli olan şu maçı kazanmak.”

Rıza Hoca da maç öncesinde kadrodaki eksikliklerden dolayı endişeliydi. Eksik kadroyla 3 puan almanın zor olduğu ama mutlaka galip gelmesi gerektiğini oyuncuların beynine nakşetmişti. Maça gelirsek Beşiktaş iyi oynamadı. Oyunun bazı bölümlerinde kör dövüşü vardı. Oyun olarak iki takım da birbirine üstünlük kuramadı.

Yoğun yağış altında bazen görüş mesafesinin çok düştüğü bir karşılaşma oldu. İki kalede de tehlikeli ataklar görünüyordu ama son düdükle beraber 3 puanı hanesine Beşiktaş yazdırdı. Bazen kötü futbol oynayarak da 3 puan alınıyor ve bu 3 puanın önemi ligin ilerleyen haftalarında daha da anlamlı hâlâ geliyor. Rıza hoca belki de teknik direktörlük kariyerinin en zor galibiyetini almıştır. Zirve yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray da haftayı 3 puanla kapattılar.

Bu galibiyetle puanını 25’e yükseltip zirve yarışından kopmadı. Şu an zor şartlardan geçen takım bir seri yakalayıp devre arasına kayıpsız giderek, devre arasında yapılacak nokta transferlerle beraber daha iddialı bir duruma gelebilir. Beşiktaş hafta içinde perşembe günü UEFA Konferans Ligi maçında sahasında Club Brugge’yi ağırlayacak. Siyah-beyazlılar daha sonra ligde MKE Ankaragücü deplasmanına gidecek. Sakat futbolcuların bir an önce iyileşip formalarına kavuşmalarını temenni ederim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları