Ramazan öncesi gizli zam kapıda 'Fırsatçıların oyunu böyle çözüldü

Ramazan öncesi gizli zam kapıda 'Fırsatçıların oyunu böyle çözüldü
Yaklaşan Ramazan öncesi gıda fiyatlarında yapılan fırsatçılığa bir yenisi daha eklendi.

Ramazan öncesinde, özellikle kırmızı ette yaşanan zam furyasına şimdi de beyaz et sektörü dahil oldu. Son iki haftada beyaz et fiyatlarına yapılan iki zam, piyasada fırsatçılığın açığa çıkmasına neden oldu.

ekran-goruntusu-2024-03-03-102337.pngKırmızı et üreticilerinin izlediği taktiklerin benzeri, beyaz ette de uygulanınca fiyatlar tavan yaptı ve bu durumun bugünden itibaren yeni bir zamla daha devam edeceği belirtiliyor.

Rekabet Kurumu'nun yaptığı incelemeler, piyasadaki önde gelen firmaların bir araya gelerek ortak karar aldığını ortaya koydu. Bu durum, beyaz et fiyatlarının artışında etkili oldu. Fırsatçılar, özellikle kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle tüketicilerin alternatif olarak tavuk etine yöneldiğini fark ederek bu alanda da zam yapıyorlar.

Kasaplar, bu fiyat artışlarının ardında yatan sebepleri açıklarken, özellikle büyük firmaların piyasada hakimiyet kurarak birlikte hareket ettiklerini ve fiyatları ortaklaşa belirlediklerini belirtiyorlar. Bir ay öncesine göre baget tavuğun kilogram fiyatının 55 liradan 90 liraya, bütün tavuğun kilogram fiyatının ise 45 liradan 85 liraya yükseldiği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-03-03-102311.pngKasaplar ayrıca, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kanat fiyatlarında da artış yaşandığını ve önümüzdeki günlerde bu artışın daha da artabileceğini söylüyorlar.

Fakat tüketiciler için durum pek iç açıcı değil.

Atv Haber'de yer alan habere göre, bugünden itibaren beyaz et fiyatlarına yeni bir zam daha eklenecek. Kasaplar, eskiden zam haberlerini önceden alabildiklerini ancak artık bu durumun söz konusu olmadığını ve büyük bir fırsatçılıkla karşı karşıya olduklarını ifade ediyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.