Profesörden gençlere: Bize ‘icat çıkarmayın’ derlerdi, siz lütfen icat çıkartın

Profesörden gençlere: Bize ‘icat çıkarmayın’ derlerdi, siz lütfen icat çıkartın
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde yaptığı konuşmada, kendisini dinleyen gençlere seslendi.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın organize ettiği, birçok kamu kurum ve kuruluşunun da destek verdiği “Uşak Gökyüzü Gözlem Etkinliği’, Uşak Üniversitesi'nde düzenlendi.

Uzman isimlerin, hem astronomi biliminin çalışma alanlarını hem de son dönemde yapılan şaşırtıcı çalışmaları dinleyicilere anlattığı etkinlikte, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da söz aldı.

“LÜTFEN İCAT ÇIKARTINIZ"

Astronominin son derece önemli bir bilim dalı olduğunu söyleyen Savaş, şöyle konuştu:

“Geçmişe baktığımızda astronomiyle ilgilenip gerçek anlamda gözlemevi kuranlar İslam alimleridir. İlk gözlemevini hem Şam’da hem de Bağdat’ta Abbbasiler kurmuştur. Ayrıca Bağdat’ta büyük bir üniversite de kurmuşlardır. Burada birçok bilim adamı yetişmiştir. Bu bilim adamlarının atmış olduğu tohumlar daha sonra İslam dünyasında yeşermiş ve bir yolla Batı’ya gitmiştir. 16. yüzyıldan sonra Batı’nın ışık kaynağı olmak suretiyle Batı’nın bugünkü haline gelmesindeki temel taş olmuşlardır.

Gençlere düşen görev; nasıl ki Batı, İslam dünyasında yeşeren bu bilimi alıp kendilerine götürmüşse sizde Batı’da yeşeren o bilimi tekrar ülkemize getirip yeni yeni icatlar ortaya koymalısınız. Eskiden bize ‘icat çıkarmayın’ derdi büyükler ben sizlere ‘Lütfen icat çıkartınız.’ diyorum. Mesela Facebook’un kurucusu daha öğrenciyken iki bilgisayarı birbirine bağlamak için Facebook’u kurdu. Şimdi dünyanın sayılı zenginlerinden biri. Sizlerin de başarabileceğiz çok güzel şeyler var. Ben size inanıyorum, gelecekte önemli alanlarda marka olan gençler olacaksınız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.