Prof. Dr. Cem Kılıç açıkladı 2024'te en düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Prof. Dr. Cem Kılıç açıkladı 2024'te en düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?
TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, NTV'de yaptığı açıklamada memur ve emekli maaşlarının nasıl etkileyeceğini anlattı.

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, televizyon programında 2024 yılı memur ve emekli zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyon rakamlarına göre belirlenecek zamların ne kadar olacağına dair öngörülerde bulunarak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı kadar zam alacaklarını, bu oranın şu an için yüzde 33,65 olduğunu belirtti.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 10-11 BİNE ÇIKARILIR"

Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 26,09'luk enflasyon farkı verileceğini ifade etti. Aralık ayındaki enflasyon oranlarına göre bu rakamların değişebileceğini, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olarak belirlendiğini ancak bu maaşın ne kadar artacağının henüz netleşmediğini söyledi.

Kılıç, ayrıca memur ve memur emeklilerine yüzde 50, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 45 civarında zam beklendiğini, enflasyon ve refah payı dikkate alındığında bu oranların değişebileceğini belirtti. En düşük emekli aylığının 10-11 bin liraya çıkabileceğini, asgari ücretle eşitlenmesinin beklemediğini ifade etti. Kılıç, asgari ücretin ise 17 bini aşabileceğini öngördü.

En düşük emekli maaşı nisan ayında 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselmişti.

0x0-emeklilerin-zam-hesabi-15365249-skzx.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.