Primi eksik olanlara erken emeklilik müjdesi 'Yeni düzenleme geliyor'

Primi eksik olanlara erken emeklilik müjdesi 'Yeni düzenleme geliyor'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, erken emeklilik hayali kuran Bağ-Kur’lu vatandaşların yüzünü güldürecek bir açıklmada yaptı. Bolat’ın ifade ettiğine göre emeklilik için gerekli olan gün sayısı düşürülecek.

İş hayatının temposu, çalışma şartlarının meslek gruplarına göre değişiklik göstermesi, ilerleyen yaş gibi birçok nedenden dolayı erken emeklilik hayali kuran binlerce vatandaş, çözüm olabilecek düzenlemelerin yürürlüğe konmasını dört gözle bekliyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuya ilişkin Bağ-Kur’lu vatandaşlar için müjde niteliği taşıyan bir açıklama yaptı.

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-23-09-02-c02fdc9f.jpg

EMEKLİLERİN YÜZÜ GÜLECEK
Esnafa verdikleri sözü tuttuklarının altını çizen, Bolat’’ "Bu 7 bin 200 iş günü konusu da hükümetimizin vaatleri arasındadır. En kısa sürede, 2024 yılı çalışmaları içerisinde, bunlar mutlaka ele alınıp gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

5 YIL ÖNCESİNDEN EMEKLİ OLUNABİLECEK

Emekliler için yapılacak bu düzenlemeyle birlikte Bağ-Kur'lulara, emeklilik için gereken prim gün sayısının düşürülmesinin,5 yıl öncesinden emekli olma hakkının önünü açarak,emekliliğe ilişkin vatandaşların sıkıntılarına çözüm olması bekleniyor.Bağ-Kur prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi ile ilgili düzenlemenin 2. Torba Yasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması bekleniyor. Bu düzenleme, Bağ-Kur'luların emeklilik süreçlerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.