Popüler platform geride kaldı: Tahtın yeni sahibi belli oldu!

Popüler platform geride kaldı: Tahtın yeni sahibi belli oldu!
Film izleme platformları arasında yer alan Netflix, son 10 yıldır sürdürdüğü liderliğini kaptırdı. Yeni isim belli oldu.

ShiftDelete.Net''te yer alan habere göre; Dijital içerik platformlarının film kategorisinde başı çeken Netflix, tahtını kaptırdı. Netflix, artık en çok izlenen ve kullanılan platformlar arasında değil.

AMAZON PRIME''DAN FLAŞ HAMLE

İlk çıktığında Netflix, uzun bir süre akış pazarında tek oyuncu olarak yer alıyordu. Ancak son on yılda farklı platformların ortaya çıkmasıyla birlikte manzara değişti. Amazon, Disney+, HBO ve Apple TV gibi platformların akış pazarına girmesi sonucunda önemli bir rekabet oluştu.

Şirket, uzun zamandır en çok izlenen platform olarak liderlik koltuğunda oturuyordu. Ancak 2023’ün ortalarına geldiğimiz şu günlerde ortaya çıkan bulgular bu durumun değiştiğini gösterdi. Böylece liderlik koltuğunda yer alan isim artık Netflix değil.

Akış ölçülerini takip eden şirket JustWatch, tüm akış platformları için ana üs hizmeti veren ABD pazarına odaklandı. Verilere göre Amazon Prime Video, yüzde 21’lik dilimle pazar liderliğine sahip. Amazon Prime Video’nun peşinden ise yüzde 20’lik dilimle Netflix’in geldiğini geriyoruz. Sonrasında ise Disney+ yüzde 15 pay ile üçüncü sırada yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.