Pentagon UFO'lar için harekete geçti

Pentagon UFO'lar için harekete geçti
UFO'lar (Unidentified Flying Object - Tanımlanamayan Uçan Obje) bir kez daha gündemde. Pentagon'dan flaş "UFO" açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Pentagon UFO'lar için harekete geçti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, sınırlandırılmış hava sahasında rastlanan UFO'ları araştırmak üzere özel birlik oluşturduğunu, amaçlarının "olası bir tehdidi azaltmak" olduğunu söyledi.

Savunma Bakanlığı, tanımlanan ya da tanımlanamayan her tür hava hareketinin son derece ciddiye alındığını ve her birinin incelendiğini söyledi.

Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, görevi üstlenen Airborne isimli yeni grubun üst düzey askeri ve istihbarat liderleri tarafından cisimlere "saptama, tanımlama ve niteleme" yapılacağını bildirdi.

Haziran'da Pentagon tarafından hazırlanan bir raporda pek çok UFO tespit edilmiş ve olası ulusal risklere karşı uyarı yapılmıştı.

Yeni rapor Haziran 2004'ten bu yana 144 tane UFO görüldüğünün bildirilmesinin ardından talep edildi.

Ancak o zamandan bugüne yalnızca tek bir cisim belirlenebildi, onun da büyük bir balon olduğu kabul ediliyor.

Pentagon cismin Dünya dışı olma ihtimali dışında, Çin ya da Rusya'dan gönderilmiş olmalarının da mümkün olduğunu belirtti.

ABD'nin Savunma Bakanlığı'na ait 2018 yılında bir Amerikan savaş pilotu tarafından çekilen ve tanımlanamayan bir cisme ait olan fotoğraf geçen sene basına sızdırılmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.