Pembe artık emekliye ayrıldı

Pembe artık emekliye ayrıldı
Siirt'te yaralı olarak kurtarılan 'Pembe' isimli eşek, uzun bir tedavi sürecinin ardından Osmaniye'deki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne yerleştirildi.

Baykan ilçesinde bir aracın arkasına bağlanarak kilometrelerce sürüklenen ve birçok yerinden yaralanan 'Pembe' isimli eşeğin acı veren görüntüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Hayvanseverlerin duyarlılığı ve HAYTAP gönüllülerinin çabalarıyla yaralı eşek kurtarıldı ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi edildi.

Tedavisinin başarıyla tamamlanmasının ardından, 'Pembe' isimli eşek Osmaniye'deki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne nakledildi. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden sokak hayvanları gönüllüsü Mehmet Yüce, HAYTAP'ın maddi ve manevi desteğiyle 'Pembe'ye ikinci bir yaşam şansı tanındığını belirtti.

HAYTAP Genel Sekreteri Ali Laçinbala, 'Pembe'nin yaşadığı acı dolu olayı anlatarak, sosyal medyada yayınlanan görüntülerin duyarlı vatandaşların harekete geçmesini sağladığını ifade etti. Laçinbala, HAYTAP olarak 'Pembe'nin tedavi sürecini üstlendiklerini ve onun için gerekli tüm masrafları karşıladıklarını vurguladı. 'Pembe'nin sağlığına kavuşmasının ardından Osmaniye'deki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne nakledildiğini belirten Laçinbala, burada diğer hayvanlarla tanışıp dost olacağını dile getirdi.

HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'nin, destekçilerin yardımıyla kurulduğunu ve burada birçok hayvana ev sahipliği yapıldığını söyleyen Laçinbala, "Desteklerinizle kurulan bu tesiste, yaşam savaşı veren canlara umut oluyoruz." diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.