Park cezalarında büyük değişiklik Kesilen o cezalar geçersiz oldu

Park cezalarında büyük değişiklik Kesilen o cezalar geçersiz oldu
Emniyet Genel Müdürlüğü park cezası uygulamalarında yeni bir düzenlemeye gitti.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada yurt genelinde fahri trafik müfettişlerinin, park cezası yazma yetkilerinde kısıtlamaya gidildi. Artık fahri trafik müfettişleri sadece bir turumda park cezası kesebilecek.

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumda oluşan tepkileri üzerine Fahri Müfettişlerin park cezası verme yetkisi sonlandırıldı. Fahri Trafik Müfettişlerinin uyguladığı park cezaları geniş çapta tartışma yaratmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, kamuoyunun tepkileri üzerine harekete geçti ve Fahri Müfettişlerin park cezası vermelerini durdurdu.

Verilen bilgiye göre, EGM Trafik Hizmetleri Başkanlığınca, fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkileriyle ilgili değişiklik gidilerek büyük ölçüde kısıtlandı.

Yeni uygulamaya göre fahri trafik müfettişleri yeni bir düzenlemeye kadar sadece engelli park alanlarının ihlali durumunda ceza yazabilecek.

parkcezasi1.webp

PARK CEZALARI KAÇ LİRA?

Engelli araçlara ayrılan park yerine park edilmesinin cezası ise 1.383 lira, 15 gün içerisinde ödenirse yüzde 25 indirimle 1.037,25 lira olarak ödenir. Hatalı park cezası ise 690 lira olarak ödenir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.