Özgür Özel Bülent Ecevit'in kabrini ziyaret etti

Özgür Özel Bülent Ecevit'in kabrini ziyaret etti
CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel, Bülent Ecevit'in kabrini ziyaret etti

Dün yapılan 38. CHP kurultayının ikinci turunda 536'ya 812 oyla genel başkan seçilen Özgür Özel, vefatının 17. yılında merhum Başbakan Bülent Ecevit'in kabrine ziyarette bulundu.

CHP'nin 3. genel başkanı Bülent Ecevit'e layık olmaya çalışacağını vurgulayan Özel, "Kadrolarından güç alan ve kadrolarına güç veren, örgütünden güç alan ve örgütüne güç veren ve Atatürk'ün partisini iktidar yapma noktasında Bülent Ecevit'i örnek alan yürüyüşümüz dün genel başkanlık seçiminde delegelerimizin takdiriyle sonuçlandı." ifadelerini kullandı.

ozgurozel.jpg

'BÜLENT ECEVİT'İ ÖRNEK ALAN YÜRÜYÜŞ'

Özgür Özel, 1972 yılında, partinin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'in Türkiye'deki sol rüzgarlar ve işçi hareketini doğru analizle değerlendirip CHP'nin vizyonunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Ecevit'in 1970'lerde yapılan iki yerel ve iki genel seçimden CHP'yi birinci parti olarak çıkarma başarısını ortaya koyduğunu belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Başbakanlık görevi sırasında Kıbrıs'taki mezalime son veren, Kıbrıs'a yapılan askeri harekata 'Barış Harekatı' ismini veren, 'Biz sadece Türklere değil, Rumlara da barış götürmeye gidiyoruz' diyen ve Kıbrıs'taki Türklerin katledilmesini durduran, bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açan, bütün bu yaşananlara rağmen Rum halkıyla ve Yunanistan ile ilişkiler noktasında son derece diplomatik çerçeveyi yeniden sağlayabilmiş muhteşem bir devlet adamının huzurundayız."

"MİNNETLE ANIYORUZ"
Merhum Bülent Ecevit'in kabrinde yaptığı konuşmasında Özel, Ecevit'e layık olmaya çalışacaklarını söyleyerek, "Onun Genel Başkanlığı devraldığı Lozan kahramanı, garp cephesi kumandanı İsmet Paşa'yı, İsmet Paşa'nın, ölümünden sonra yerine geldiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, hem Kurtuluş Savaşı'na hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne katkı yapan tüm devlet adamlarını, tüm genel başkanlarımızı minnetle anıyoruz. Bugün burada, Sayın Genel Başkan'ımızın huzurunda saygıyla bulunuyoruz. Ona layık olmaya çalışacağız." dedi.

Yaptığı açıklama sonrasında yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindekiler, Ecevit için dua etmelerinin ardından, merhum CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kabrini de ziyaret etti.

ozgur-ozel-tweet.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.