Özgür Erdursun kimsenin bilmediği detayı açıkladı 'O tarihten sonra 1 gram yararı yok'

Özgür Erdursun kimsenin bilmediği detayı açıkladı 'O tarihten sonra 1 gram yararı yok'
500 bine yakın birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için çalışmalar sürerken, konuyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan arasında gerçekleşen sürpriz görüşme, birinci derecedeki tüm memurlara 3600 Ek Gösterge verilmesi konusunu masaya yatırmıştı.

1x-1.jpgAncak tazminat ve emekli maaşlarını önemli ölçüde etkilemesi beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik bir açıklama geldi.

Erdursun, 2008 yılında yapılan düzenlemenin her şeyi değiştirdiğini ve bu tarihten sonra işe başlayan memurların emekli aylıklarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

1200x800.jpgErdursun, "Türkiye'de çalışma hayatının yeniden düzenlenmesi gerekiyor" diyerek, "2008'de yapılan düzenleme 'reform' olarak lanse edildi ancak bu bir 'deform'du. Halkın yararına olmayan, emekli aylıklarını düşüren ve birçok yasal hakkı elinden alan 5510 sayılı yasa, başa bela oldu" şeklinde konuştu.

71269.jpg2008'de değişen kanunla birlikte memur olanların emekli aylıklarında 3600 ek göstergenin herhangi bir artış getirmeyeceğini vurgulayan Erdursun, "Çünkü emekli aylığı hesaplamasında artık bu tarihten sonra derece, kademe, ek gösterge hiçbir işe yaramıyor. İnsanlar hala bunun farkında değil. 3600 ek gösterge bu tarihten sonraki devlet memurları için gelirse, emekli aylıklarına hiçbir katkısı olmayacak" dedi.

kredi-faizleri-nasil-belirlenir-h7mk.jpgÖzgür Erdursun, "Memur sendikaları neden bu konuyu gündeme getirmiyor? Emekli aylıkları üzerinden konuşuyorum. 1.10.2008 öncesi memur olan kişilere göre emekli aylıkları yüzde 30 daha az fark ediyor. Bu tarihten sonra memur olanlar, SSK'lılar veya Bağ-Kur'lular gibi en düşük aylığı alacaklar.

Yıllar geçti ama hala bu kanunun maddelerini bilmiyoruz. İnsanlar 3600 ek gösterge talep ediyor ama emekli olduklarında hiçbir işe yaramayacağını görecekler" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.