Otomotiv dev Türkiye yatırımından vazgeçti Volkswagen'den sonra bir kötü haber daha

Otomotiv dev Türkiye yatırımından vazgeçti Volkswagen'den sonra bir kötü haber daha
Çinli otomotiv devi Chery daha önce açıkladığı Türkiye'ye yatırım kararından vazgeçti. Chery üretim yapmak için İspanya'da karar kıldı.

Daha önce Volkswagen'in Manisa'da açacağı fabrikadan vazgeçmesi gibi bu kez de Çinli otomotiv Chery Türkiye'de üretim yapma kararından vazgeçti. Chery yeni üretim merkezi için Türkiye yerine İspanya'yı seçti.

İspanya hükümeti yetkilileri Japon üretici EV Motors, Çinli Chery Auto'nun Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan İspanya'da otomobil üretimine başlamak için anlaşmaya varma aşamasında olduklarını açıkladı.

İspanya Sanayi Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Chery Auto'nun Barselona kentinde üretime başlamasına ilişkin bir anlaşmanın kısa süre içinde imzalanmasından emin olduklarını belirtildi.

TÜRKİYE'DE BAKANLIK NEZDİNDE GÖRÜŞMELER OLMUŞTU

EV Motors Barselona yetkilisi ise, İspanya heyet ile Chery'nin Çin'de yaptığı görüşmenin sonrasında imza aşamasına gelindiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl ise Chery bir açıklamasında Türkiye'de üretim yapmalarına ilişkin bakanlıklarla görüşmeye başladığını duyurmuştu. Ancak bu açıklamanın devamı gelmemişti.

İspanya hükümetinden açıklama gelse de henüz Chery'den resim bir açıklama gelmedi. Ancak Chery 2024 yılı ile birlikte İspanya'da otomobil satmaya başladı.

NİSSAN'IN ESKİ FABRİKASINDA ÜRETİM YAPILACAK

Edinilen bilgilere göre Chery'nin Japon otomobil üreticisi Nissan'ın 2021'de kapatmak zorunda kaldığı fabrikada üretime geçecek. Eğer İspanya'da bir imza atılırsa Nissan'ın fabrikasını kapatırken işten çıkardığı 600 işçiden bir kısmının yeniden işe alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.