Otobüste rahatsızlanan yolcuyu şoför hastaneye yetiştirdi

Otobüste rahatsızlanan yolcuyu şoför hastaneye yetiştirdi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, şehir içi toplu taşıma otobüsünde bir vatandaşın aniden rahatsızlanmasıyla başlayan olay, otobüs şoförü Mustafa Kemal Korkmaz'ın ve yolcuların hızlı müdahalesiyle son buldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait 48 AHY 303 plakalı otobüs, Muğla Kötekli-Yeniköy güzergahında sefer yaparken yaşanan bu anlar, hızla hareket eden bir topluluğun dayanışma ve yardımlaşma örneği olarak hafızalara kazındı.

Olayın kahramanlarından biri olan otobüs şoförü Mustafa Kemal Korkmaz, yaşananları şöyle anlattı: "Ben Yeniköy-Kötekli hattında seferimi sürdürürken bir anda durakta bayılan bir yolcu gördüm. Hemen durarak kapıları açtım ve yolcumuzun hava almasını sağladım. Yolcumuza ne yapabileceğimizi sorduğumda, 'Şoför bey siz ambulansı arayın' dediler. Bu sırada bir yolcumuz, 'Ambulansın gecikme ihtimali var, eğer yetişebilirsek beraber hastaneye gidelim' diyerek öneride bulundu. Bu öneriyi değerlendirerek, yolcularımızın da desteğiyle güzergahımızı değiştirip Menteşe Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne doğru yola çıktık."

Korkmaz, yaşanan anın şaşkınlığını ve aciliyetini şu sözlerle dile getirdi: "O an, yerde bayılan vatandaşımızı görünce adeta bir an şaşkınlığa kapıldım. Ancak hemen harekete geçip ne yapabileceğimizi düşündük. Yolcularımızın da desteğiyle hızla harekete geçtik ve hastamızı acil servise yetiştirdik. Bu tür durumlarda, benim gibi tüm şoför arkadaşlarımın da aynı şekilde hareket edeceğine eminim."

Bu olay, sadece bir otobüs yolculuğunun ötesine geçerek, bir toplumun bir araya gelerek yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde sergilediği anlardan biri olarak hafızalarda yer edindi. Otobüs şoförü Mustafa Kemal Korkmaz ve yolcuların bu örnek davranışı, insanların birbirine ne kadar ihtiyaç duyduğunu ve birlikte hareket etmenin gücünü bir kez daha hatırlattı.

aw165866-01.jpg

aw165866-02.jpg

aw165866-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.