Otobüslere ek sefer izni

Otobüslere ek sefer izni
Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken, şehirler arası yolculuk yapan otobüs firmaları için ek sefer izni alma süreci başlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeye göre, bayram tatili süresince ek seferlerin düzenlenmesine izin verilecek. Bu süreç, yarın başlayacak ve 16 Nisan'da sona erecek.

Bayram tatili boyunca vatandaşların şehirler arası seyahat taleplerinin artması bekleniyor. Mevcut tarifeli seferlerin yolcu talebini karşılamakta yetersiz kalacağı düşünüldüğünden, otobüs firmalarına ek sefer düzenleme izni veriliyor.

Buna göre, B1 ve D1 yetki belgesine sahip olan otobüs firmaları, zaman tarifesine bağlı olmaksızın ek sefer düzenleyebilecekler. Ayrıca, B2 ve D2 yetki belgesine sahip olan ve 25 koltuk kapasitesine sahip araçlar da 16 Nisan'a kadar ek seferlerde kullanılabilecek.

Bu düzenleme ile bayram tatili süresince şehirler arası seyahat edecek vatandaşların, yoğunluk nedeniyle seyahat sıkıntısı yaşamaması amaçlanıyor. Otobüs firmalarının ek sefer düzenleme izni, yolcuların daha konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.