Otobüs bilet fiyatlarıyla ilgili flaş karar 'Bayramda seyahat edecekler dikkat'

Otobüs bilet fiyatlarıyla ilgili flaş karar 'Bayramda seyahat edecekler dikkat'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramında seyahat edecek olan vatandaşlar için gerekenlerin yapıldığını açıklayarak otobüs biletleriyle ilgili aldıkları kararları tek tek anlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte 30 ile 35 milyon vatandaşın seyahat etmesinin beklendiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, otobüs fiyatlarıyla ilgili sıkı denetimlerin uygulanacağını duyurdu.

Türkiye'nin 68 bin 680 kilometrelik yol ağındaki vatandaşların güvenli ve huzurlu seyahatleri için önemler alındığını belirten Bakan Uraloğlu, ''Vatandaşlarımızın otobüs biletlerini bulmalarında herhangi bir sorun yaşamamaları için otobüs firmaları üzerindeki denetimleri artırdık'' dedi. Ayrıca, demiryollarında Banliyö hatlarına ek olarak yüksek hızlı tren hatlarında da ek seferlerin konulduğunu bildirdi.

aw176581-05.jpg

Uraloğlu, Havayollarında da özellikle İstanbul Havalimanı başta olmak üzere tüm havalimanlarında herhangi olumsuz bir durum yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin uzun olmasıyla birlikte şehirlerarası yollarda yoğun araç trafiği beklendiğini belirterek, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için gereken tün tedbirlerin alındığını söyledi.

OTOBÜS BİLET FİYATLARIYLA İLGİLİ KARARLAR ALINDI

Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince oluşabilecek yoğun talebi karşılamak amacıyla otobüs bileti bulma konusunda vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için önlem alındığını belirtti. Bu çerçevede, otobüs firmalarına turizm taşımacılığında kullanılan araçları da kullanma izni verdiklerini ifade eden Uraloğlu, "Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşlarımızın otobüs bileti bulma konusunda herhangi bir zorluk yaşamamaları ve fahiş fiyat uygulamalarıyla karşılaşmamaları için Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüz tarafından denetimler artırıldı.

Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izin alınmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla bilet satışı yapan firmalara idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, bayram dönemlerinde karayoluyla seyahat eden yolcu sayısındaki artış nedeniyle otobüs firmalarına ek seferler talep ettik" dedi.’

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.