Opel tamamen elektrikli yeni aracını satışa sundu

Opel tamamen elektrikli yeni aracını satışa sundu
Yeni Opel Astra, Türkiye'de satışa çıktı. Tamamen elektrikli olan bu aracın detayları haberimizde…

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre; Tamamen elektrikli araç üretmeyi hedefleyen Opel, Mokka ve Corsa’dan sonra Astra’nın da tamamen elektrikli versiyonunu da satışa sundu.

Yeni versiyonuyla ilk kez tamamen elektrikli olarak seri üretimi yapılan Opel Astra, ülkemizde Mokka Elektrik ve Corsa Elektrik ile başlayan elektrikli model atağının üçüncü temsilcisi oluyor. Haziran ayı itibarıyla online rezervasyon sistemi üzerinden 75 bin TL’lik kaporayla ön siparişleri almaya başlayacak.

opel-astra-elektrik-fiyati-ozellikleri-3.jpg7 farklı renk seçeneği ve Ultimate donanım seviyesiyle Opel Astra Elektrik’in başlangıç fiyatı 1.599.900 TL olarak belirlendi.

Opel Astra Elektrik’teki elektrik motoru 115 kW/156 HP güç ve 270 Nm tork’a sahip.

Ayrıca diğer birçok elektrikli otomobil 150 km/s ile sınırlıyken, bu araç 170 km/s gibi bir sürate çıkabiliyor.

opel-astra-elektrik-fiyati-ozellikleri-2.jpg0-100 km/s hızlanması ise 9.2 saniye olan bu araç, bunun dışında kullanıcıları, sürüş tercihine bağlı olarak Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç farklı mod arasından seçim yapabiliyor.

Yeni Astra Elektrik, WLTP’ye göre 418 km’ye varan menzili sunuyor.

Astra Elektrik, 100 kW doğru akım ile hızlı şarj edildiğinde yüzde 80 batarya kapasitesine yaklaşık 26 dakikada ulaşabiliyor.

Otomobil ayrıca evdeki duvar tipi şarj istasyonu için standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile donatılmış durumda. Bu şekilde şarj edilmesi durumunda 5 saat 45 dakikada bataryalar tamamen doldurulabiliyor.

3,2 kW’lık ev tipi (AC) prizlerden ise bataryaların tamamen dolması için gereken şarj süresi 19 saat.

1.679 kg ağırlığındaki model, 4.374 mm’lik uzunluk, 1.860 mm’lik genişlik, 1.488 mm’lik yükseklik ve 2.675 mm’lik aks mesafesine sahip.

Standart konumda 352 litre olan bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1.268 litreye ulaşıyor.

Araç, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto destekli iki adet 10 inç’lik geniş bir ekrana sahip.

opel-astra-elektrik-fiyati-ozellikleri-4.jpgIntelliDrive yardımı ile şerit ortalama özellikli aktif şerit takip sistemi, gelişmiş kör nokta uyarı sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sunuluyor.

Ayrıca ısıtmalı direksiyon simidi, ısıtmalı ön cam , adaptif hız sabitleyici, IntelliAir hava kalite sistemi de araçta mevcut.

IntelliVision 360 o çevre görüş kamerası ve panoramik açılabilir cam tavan da standart donanıma dahil ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.