Ölümcül Oyun: Blackout Challenge

Ölümcül Oyun: Blackout Challenge
Son dönemde sosyal medyada hızla yayılan "Blackout Challenge" isimli akım nedeniyle 1385 çocuk hayatını kaybetti. Bir anne ise YouTube ve TikTok' da bulunan bu popüler içerikler hakkında uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda "Momo" ve Mavi Balina" gibi oyunların ardından şimdi de "Blackout Challenge" isimli sosyal medya akımı dünya genelinde ebeveynleri alarma geçirmiş durumda. ABD'de internette dolaşımda olan "Bayılma Oyunu" isimli içerik yüzünden çocuğunu kaybeden annelerden birisi olan Annie McGrath, özellikle YouTube ve TikTok' da yer alan içerikler hakkında anne babaları uyardı.

"Zorluklar olduğunu duymuştuk. Ama ölümcül olanların olduğunu hiç bilmiyordum"

YouTube'da seyrettiği nefes tutma oyunu yüzünden 2018 yılında, 13 yaşındaki oğlu Griffin'i kaybeden McGrath, ABD'de kamu bağışlarıyla desteklenen yayın kuruluşu NPR'a yaptığı açıklamada, "Çok geç olana kadar bir şeylerin ters gittiğini bilmiyordum. Zorluklar olduğunu duymuştuk. Ama ölümcül olanların olduğunu hiç bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

Blackout Challenge (Bayılma Oyunu) Nedir?

"Blackout Challenge" bayılma oyunu, boğulma oyunu gibi isimlerle anılıyor. Bu oyunu oynayanların bir süreliğine nefeslerini keserek kendinden geçmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Oyuna katılanlar, ikinci bir kişinin yardımıyla ya da kemer, halat, kablo gibi malzemelerle kendi kendilerine boğazlarına baskı uygulayarak beyne oksijen akışını bir süreliğine durduruyor. Oyunun aşamaları ilerledikçe bu süre gittikçe artıyor. Genellikle yaşı küçük çocukların oynadığı bu oyunun ölümcül sonuçları oluyor. Sosyal medya ve internette çevrimiçi oynanan bu oyun nedeniyle bugüne kadar 1385 çocuğun hayatını kaybettiği, çocukların ezici çoğunluğunun ise ABD ve Batı Avrupa ülkelerinde olduğu görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.