Okullar ikinci dönem açılacak mı? Velilerin beklediği açıklama geldi

Okullar ikinci dönem açılacak mı? Velilerin beklediği açıklama geldi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren flaş karar! Okullar ikinci dönem açılacak mı? Velilerin beklediği açıklama geldi.

Sömestr tatilini dört gözle bekleyen öğrenciler için beklenmedik bir durum ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen flaş bir açıklama, okul öncesinden lise kademelerine kadar birçok öğrenciyi etkileyebilir. İkinci dönemin başlamayabileceği söylentileri, ara tatil öncesi gündemi sarstı.

ekran-goruntusu-2024-01-16-095846.png

19 Ocak Cuma günü başlayacak olan sömestr tatilinin öncesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk döneminin tamamlanmak üzere olduğu bir dönemde öğrencilerin ve velilerin gözü Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Türk eğitim sisteminde 20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmeni etkileyen bu gelişme, geçmiş yıllarda Covid-19 salgını nedeniyle kapanan okulların geleceğini gündeme getirdi.

VELİLERİN BEKLEDİĞİ AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak milyonlarca velinin ve öğrencinin beklediği açıklama uzmanlar tarafından geldi. Uzmanlar, JN1 virüsünün etkisinin okulların kapanmasına neden olabileceğine dair uyarılarda bulundu. Uzmanlar, okulların 5 Şubat Pazartesi günü başlaması planlanan ikinci dönemi, JN1 virüsünün yol açtığı riskler nedeniyle tehlikede olduğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2024-01-16-095838.png

VAKA SAYILARI ARTTI

Covid-19 salgınının ardından ortaya çıkan JN1 virüsü, Türkiye'de de tespit edilmeye başlandı. Artan vaka sayıları üzerine uzmanlar, 5 Şubat Pazartesi günü başlaması öngörülen ikinci dönem eğitimine dikkat çekerek, okullarda kapanmaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

ekran-goruntusu-2024-01-16-095855.png

Milli Eğitim Bakanlığı henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, JN1 varyantının okullarda ciddi bir salgına yol açabileceği ve ikinci dönemin belirlenen tarihte başlamayabileceği iddia ediliyor. Uzmanlar, JN1 varyantının daha bulaşıcı olduğunu ve bu nedenle okullarda maske takılması gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

JN1 VARYANTININ BELİRTİLERİ NELER?

JN1 varyantının arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, kas ağrıları, baş ağrısı ve yorgunluk bulunmaktadır. Bu yeni Covid-19 mutasyonuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.