Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı başvuru tarihi belli oldu

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı başvuru tarihi belli oldu
MEB'in 19 Kasım'da gerçekleştireceği Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvuru tarihleri açıklandı.

Kübra ÇELEBİ/ KAMU SON HABER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sitesinde bugün Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu yayımlandı. 19 Kasım'da gerçekleştirilecek sınava başvuru, "https://mebbis.meb.gov.tr" adresi üzerinden 25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında alınacak. Türkiye saati ile saat 10.00 başlayacak olan sınav 81 il merkezinde gerçekleştirilecek.

Adaylara 100'er soru sorulup sınav süresi 150 dakika olacak. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav başvuru ücreti ise 530 TL olarak belirlendi.

Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin başvuruları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün koordinesinde ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak.

Bakanlık dışındaki kamu kurumlarında görev yapan öğretmenler ve uzman öğretmenler de aranan şartları taşımaları kaydıyla yazılı sınava başvuruda bulunabilecek.

Adayların fotoğraflı sınav giriş belgesi, 13 Kasım 2023'te "http://www.meb.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak.

Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023'ten itibaren "http://www.meb.gov.tr", "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.