Öğretmen atama tercih sonuçları e-Devlet'te açıklandı

Öğretmen atama tercih sonuçları e-Devlet'te açıklandı
Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları MEB tarafından erişime açıldı. Sonuçlar e-Devlet ve MEB personel sayfası üzerinden sorgulanabilecektir.

Öğretmen atama sonuçları açıklandı

Öğretmen atamaları 3 Eylül tarihinde canlı yayında yapıldı. Törende ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuçları açıkladı. 

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR? 

 Aşağıdaki link üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır. 

En çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 883 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 2 bin 94 kontenjanla özel eğitim, 1938 kontenjanla İngilizce, 1805 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri oldu.

GÖREVE BAŞLARKEN İSTENİLEN BELGELER 

Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.
Ataması iptal edilenler, bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına atanmak üzere başvuruda bulunamayacaktır. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.