O ürüne zam değil indirim geldi: 100 liradan 55’e düştü 'fiyatını öğrenen markete koştu'

O ürüne zam değil indirim geldi: 100 liradan 55’e düştü 'fiyatını öğrenen markete koştu'
Birçok ürünün fiyatı raflarda zamlı görünürken, bir ürünün 3 ay öncesine göre fiyatının düşmesi görenleri şaşkına çevirdi.

Artan yiyecek içecek fiyatları artık halkı şaşırtmamaya başladı. Ancak yumurta fiyatlarını gören vatandaş marketlere akın etmeye başladı. Üç ay öncesine göre büyük düşüş yaşayan bir koli yumurtanın fiyatı birçok yerde 55 liradan satılıyor.

1706249594-a18940000cf72d5232636939d86a208f.jpg

Markette 3 ay önce 100 TL’den satılan bir koli yumurtanın fiyatı düştü. 30’lu yumurtada yaşanan indirim, vatandaşların şaşkınlığına neden oldu. Bir koli 30’lu yumurta 55 liraya alınabiliyor. Öte yandan marketlerde 30’lu olarak satılan en büyük boy yumurtalar ise 130 TL’den 90 TL’lere kadar düştü.

cc.webp

YUMURTA FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ 3 NEDENE BAĞLI

Uzmanlar, yumurta fiyatlarındaki düşüşle ilgili 3 neden öne sürüyor. En önemli nedenlerden biri ise üretimin tüketimden fazla olması şeklinde yorumlanıyor. Yumurtada görülen fiyat artışı ve üretimin artması, tüketim oranlarının azalmasına neden oldu.

Ramazan ayında yumurta satışlarının azalma göstermesi, ayrıca ihracatta yaşanan azalma, fiyatların düşmesinde etken olarak gösteriliyor. Bu sayede vatandaşın yumurta alması ve sofralarına daha sık yumurta girmesi de mümkün hale geldi. Vatandaş, düşen yumurta fiyatlarına sevindi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.