O İlde taksi ücretlerine dev zam 'Taksiye binerken bir kere daha düşüneceksiniz'

O İlde taksi ücretlerine dev zam 'Taksiye binerken bir kere daha düşüneceksiniz'
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Uşak’ta da taksi ücretlerine zam geldi. Yeni zamlı tarifeler resmen yürürlüğe girdi.

Kısa süre önce, Türkiye’nin birçok ilindeki taksi ücretlerine zam geldi. Artan akaryakıt fiyatları, şoför maaşları, araçların bakım ücretlerinin artması nedeniyle taksilerin açılış ücretlerine, indir-bindi ücretlerine ve kilometre tarifesine zamlar yapıldı.

Türkiye’nin birçok ilinde yürürlüğe giren zamlı taksi tarifeleri Uşak'taki taksi tarifesinin de zamlanmasına neden oldu. Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’ndan yapılan açıklamada taksilerin açılış ücretlerine, indi-bindi ücretlerine ve kilometre tarifesine zam yapıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre, Uşak’ta 25 TL olan açılış ücreti yeni zamla birlikte 35 TL’ye yükseltildi. Kilometre başı 23 TL olan taksimetre fiyatı ise 12 TL birden zamanlanarak 35 TL’ye yükseltildi. Son olarak, 80 TL olan indi-bindi ücreti yüzde 50 zamlanarak 120 TL seviyesine çıkartıldı.

Ayrıca elde edilen bilgilere göre, Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bu yeni zamlı tarifenin 20 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağını aktardı.

aw151377-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.