O hisselere 1 ay yasak getirildi 'Borsa yatırımcıları aman dikkat'

O hisselere 1 ay yasak getirildi 'Borsa yatırımcıları aman dikkat'
Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama ile iki hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındığını açıklandı

Borsa İstanbul’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama ile Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında iki hisse için önleyici tedbir ve yasak kararı aldığı duyuruldu.

Borsa İstanbul tarafından VBTS kapsamında KAP’a bildirilen tedbir ve yasak kararları şu şekilde;

Marka Yatırım Holding A.Ş. (MARKA)hisseleri 11/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Emir paketi tedbirleri, piyasa düzeninin sağlanması amacıyla bir dizi kısıtlamayı içermektedir. Bu kapsamda, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi önlemler alınacaktır. Bu tedbirler, VBTS çerçevesinde önceki aşamalarda tanımlanan diğer tedbirlerle birlikte uygulanacaktır. Bu kapsamda, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi mevcut tedbirler, emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Ayrıca, Piyasalarda Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi doğrultusunda, Consus Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş. (CONSE) payının piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle yatırımcı Mehmet Ali Babaoğlu hakkında Borsa İstanbul Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 11/01/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacaktır. Bu tedbirler, söz konusu yatırımcının piyasadaki faaliyetlerinin kontrol altına alınması ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla alınmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.