Nesrin Sipahi'nin hayatını kaybettiği söylenmişti 'Gerçek başka çıktı'

Nesrin Sipahi'nin hayatını kaybettiği söylenmişti 'Gerçek başka çıktı'
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanına sahip olan 89 yaşındaki Nesrin Sipahi'nin vefat ettiği iddia edilmişti. Usta ismin vefat haberi sevenlerini üzerken gerçek bambaşka çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan 89 yaşındaki Nesrin Sipahi'nin hayatını kaybettiği söylenmişti. Fenerbahçe'nin unutulmaz seslerinden biri olan Nesrin Sipahi'nin ölüm haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Onur Akay, karışıklık yaşanan yazısında ise şu ifadeleri kullanmış:

"Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi'yi, ani gelişen bir rahatsızlık sonucu maalesef dün 15 Mart 2024 Cuma sabahı kaybettik. Cenazesi bugün 16 Mart 2024 Cumartesi günü, Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Soyadı Sipahi olan ve ilk müzik derslerini aldığı babası Ekrem Sipahi, Türk sanat müziğinin en güçlü bayan seslerinden Nesrin Sipahi'yi çok seviyormuş ve ona benzesin diye adını Nesrin koymuş. Profesyonel müzik yaşamının ilk yıllarında, İkinci Nesrin Sipahi olarak tanınan sanatçı, daha sonra yaşanan karışıklıklardan dolayı soyadına Er ekleyerek sahne adını Nesrin Ersipahi yapmış. Mekânı cennet olsun inşallah."

2-003.jpg

Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay yaşanan karışıklığın ardından sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Akay, "Dün vefat eden sanatçımız, Türk sanat müziğinin büyük sanatçılarından Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi'dir. Vefat eden Nesrin Hanım'ın da asıl adı Nesrin Sipahi'dir ve sahnelere ilk çıktığında "İkinci Nesrin Sipahi" olarak anılmıştır.

Ancak karışıklıklar nedeni ile daha sonra sahne adını Nesrin Ersipahi yapmıştır. Ben yazımda bunu belirtmiştim ama isimlerin yakın olmasından dolayı, maalesef ki vefatında da editör arkadaşlarımız bir karışıklık yaşamış. Nesrin Sipahi'ye sağlıklı uzun ömürler, bu mübarek günlerde kaybettiğimiz Nesrin Ersipahi'ye de Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

whatsapp-image-2024-03-16-at-14-15-08.jpeg

whatsapp-image-2024-03-16-at-14-15-20.jpeg

NESRİN ERSİPAHİ KİMDİR?

İskenderun'da dünyaya gelen Nesrin Ersipahi, müzik tutkusuyla İskenderun Musiki Cemiyeti'ne katılarak ilk adımlarını atmıştır.

Değerli ustalardan, aralarında bestekâr ve TRT Müzik Dairesi eski Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz'ün de bulunduğu birçok isimden nota, usul, nazariyat ve repertuar dersleri almıştır.

Alâeddin Yavaşça imzalı sertifikası da olan Ersipahi, "Sevde Gör Gülüm" adlı 12 eserden oluşan CD'si ile müzikseverlerin ilgisini çekmiştir. Sanatçı, klasik Türk sanat müziğine yoğunlaşmış ve TRT'nin denetlediği çeşitli radyo ve televizyon programlarında yayınlanan 29 eserlik 2 ayrı tanıtım CD'sine sahiptir.

Ayrıca, Ersipahi birçok konserde solist olarak performans sergilemiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.