Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

NEŞELİ GÜNLER

"Köydüm İndim Şehire (1974)", "Bizim Aile (1976)", "Süt kardeşler (1976)", "Gülen Gözler (1977)", "Neşeli Günler (1978)"…

Yüzümüzde gülümseme, kimi zaman iki damla gözyaşı, aile kurumunun kutsallığı, anne baba ve kardeşin önemi…

Şimdilerde yavan kalmış lüks konaklarda geçen, kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan dizilere tutsak edilmiş insanlarımızın, sokaklara yansımış ruh hallerine bakın geçmişe dedirten Sadık Şendil'in muhteşem kaleminden dökülmüş senaryoların, ustalıkla bezenmiş rollerle, hayatımıza kişilik katmış filmler.

Bu filmlerden unutulmaz replikler "limon" "sirke" eşliğinde hangisiyle daha iyi olacağı tartışılan "turşular"

Beşiktaş, Sergen Yalçın ile geleceğe dair umutla yelken açmış ve ilk iki maçı kazanarak, çıktığı yolda cebine umut doldurup, Beşiktaş ailesi içinde unutalan birlik olmayı hatırlayıp, Abdullah Avcı döneminin futbolun en iyisi böyle olur geçersiz reçetesini yırtıp atarak, şimdi ligin ikinci yarısının, belki de şampiyonluk yolunu etkileyecek çok önemli dört haftalık serisine geldi.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 21 haftası geride kalırken sıralama;

Demir Grup Sivasspor       42

Trabzonspor A.Ş.              41

Medipol Başakşehir FK    40

Aytemiz Alanyaspor         39

Galatasaray A.Ş.               39

Fenerbahçe A.Ş.               38

Beşiktaş A.Ş.                    36

 

İlk yedi sırasıyla oluştu.

Beşiktaş 22. Hafta karşılaşması için; Medipol Başakşehir FK misafiri olurken, Trabzonspor -  Sivasspor, Ankaragücü - Fenerbahçe, Galatasaray - Malatyaspor, Aytemiz Alanyaspor - Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

23. Hafta gelindiğinde; Sivasspor - Aytemiz Alanyaspor, Fenerbahçe - Galatasaray, Rizespor - Medipol Başakşehir FK, Beşiktaş ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

Önemli sürecin 24. Haftasında ise; Trabzonspor - Rizespor, Galatasaray - Gençlerbirliği, Antalya - Fenerbahçe ile karşılaşırken Beşiktaş Alanyaspor deplasmanına gidecek.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 25. Haftasında ise; Fenerbahçe - Denizlispor, Sivasspor - Galatasaray, Gaziantep - Trabzonspor ile karşılaşırken, Beşiktaş kendi sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak.

Beşiktaş teknik direktörü olarak çıktığı ilk iki maçı kazanan, kazandığı maçlarda Abdullah Avcı dönemine göre hemen hemen aynı ilk onbirle sahada yer alan takımının ileri uçlarını daha içe oynatan, Gökhan Gönül'ü üçüncü stoper olmaktan kurtarıp ileri çıkartan, Rizespor maçının ilk yarısı ve ardından Gaziantep maçının hemen hemen yetmiş dakikasında rakibi önde baskı kurarak sahasından çıkartmayan bir Beşiktaş izlettiren (bu sistemde geriye yaslanarak oynamayı seven Vida gibi stoperlerin elde olması her an bir sıkıntı olacak havasıyla Beşiktaş'ın üstünde dolaşmakta olduğu notunu bir kenara iliştirelim) Sergen Yalçın cebindeki altı puan ile şimdi "Rüştünü İspat Etme" dönemine girmiştir.

Beşiktaş maddi ve manevi çok önemli katkıları olacak bu dört haftalık süreci kazasız, belasız atlatırsa bir kısım medya cengaverinin biten şampiyonluk türküsünü ucundan yaktığı hasret mektubu ile söylemeye tekrar başlar.

Bu dört haftalık süreçte ise rakiplere bakıldığında üzerindeki çok konuşmalara, iç çatışmalara, Fenerbahçe Başkanı sayın Ali Koç'un Trabzon ile birlikte aynı anda taşladığı Galatasaray'ın şampiyonluk sürecindeki en sevdiği havaları soluduğu gerçeğini yine bir not olarak iliştirip, rakiplerinin birbirine verdiği her zarardan olumlu çıkarak "ben şampiyonum" deme olasılığının yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu süreç Beşiktaş'ın kazanımlarıyla biterse, şampiyonluk yarışı Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında kalır.

Bu "Bermuda Şeytan Üçgeninden" kim çıkarsa o ipi göğüsler.

Çünkü bugüne kadar ki söylemlere bakıldığında, gelecekte daha çok tartışılacak dedikodu kazanları kurulacaktır.

Beşiktaş'ın açıklanmasını istediği "VAR" kayıtları devlet sırrı gibi saklanıp, hâlâ bu konuda ses çıkarmayanlara tek sorumuz var; "Elimizde VAR kayıtları var" dedikten sonra şampiyonluk yolunda ilerleyen, bu devlet sırrı gibi saklanan kayıtların nasıl elinize geçti, bu kayıtları size sunan kim? Sorularını tüm futbolseverler adına sormanız ve açıklığa kavuşturmanızdır.

Beşiktaş'ın bir diğer cephede hak arayışı ise "kural hatasının" gündeme oturduğu Göztepe maçının tekrarıdır.

Evet! Ligde süreç ilerledikçe daha çok şeyleri konuşmaya gebe cümleleri hafızamızda tutarken, şampiyonluk yolunda mücadele eden takımların haklarını sahada eşit şartlarda, adil hakem yönetimleriyle bulması tek arzumuzdur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları