Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Nerden baksan

Ahmet Kaya bir şarkısında;

"Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan tutarsızlık

  Nerden baksan ahmakça" der

Beşiktaş'ta son seçim sonrası bir sinerji var. Bu sinerjinin kaynağı şüphesiz, uzun zamandır eksikliği hissedilen maddiyat.

Bir yandan maddi kaynak oluşturma, bu kaynakları devamlılık haline getirme telaşı, çabası sürerken diğer yandan da kulübün sırtına kambur olmuş gereksiz maddi yüklerden kurtulabilmenin yolları araştırılıyor.

Bu kamburların kulüpte oluşturduğu maddi yükü duyanlar, şaşkınlıklarını dilleriyle, sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından paylaşarak tepkilerini gösteriyorlar.

Bu tepki gösterenler ikiye ayrılıyor.

Birincisi Gökhan Sarı, Levent Çifter ve diğer isimlere ilk başından beri tepki verenler ki! Bunların sayısı hep belli bir çoğunluktaydı, her ses çıkarmalarında "hain" ilan edildiler. Mali ve idari kongrelerde "İbra" etmedikleri için kulüpten ihraç bile edilmek istenildiler. İşte bu arkadaşlar açık ve net "300 Spartalı" gibi kahramanca armayı ve renkleri savundular.

İkincisi ise işte bunlar hayret ve dehşetle izlenen kesimler ki! İnanın yarın değirmenin suyu değişse hemen tekrar o yönde ilerlerler.

Bunlara güvenmeyin, bunlara inanmayın!

Bunlar yukarıda isimleri yazılı şahısların sanki daha dün kulübe gelmişler ve bu maddi yükü oluşturmuşlar gibi tepki vermelerini hayretle ve ibretle izliyorum.

120 bin TL,

80 bin TL,

60 bin TL gibi net maaşları her ay cebine koyan,

Beşiktaş Kulübü'ne yedi yılda net 21.840 TL maddi yük oluşturan, bu yükün karşılığında ise kendinden başkasına katkısı olmayanlara (bu ülkede asgari ücret net 2.020 TL) biraz matematik bilginiz var ise buyrun aradaki farkı hesaplayın, hazır hesaplama işine girmişken üç kuruş parasından artırmaya çalışıp maça giden, yayımcı kuruluşa abone olan ya da olmadı pis kokulu kahvehane köşelerinde cebinden yine para ödeyerek maçı izleyen taraftarları düşünün, düşünürken ilave olarak yine cebinden harcadığı ile, nafakasından kesip lisanslı ürün alarak katkı yapabilme telaşını da ekleyin ve inanın sonunda sizin de mideniz bunları kaldırmayacak.

İşte bu isim ve ortada zikredilen paralara tepki verenler, sizler gerçek kabahatlisiniz, sizler gerçek suçlusunuz çünkü bugün ilk defa duymuş ve görmüş gibi tepki verdiğiniz kişilerin orada bulunmasını sağlayan başkan ve yönetim kurullarını sizler, yetmez ama evet oylarınızla seçtiniz, hiç dinmeyen alkışlarınızla olayı perçinlediniz.

Seçtiğiniz ve kaçıp giden başkanların servetlerini bir incelesin maliye bakanlığının hesap uzmanları, kaynakları araştırsın hazır araştırmaya başlamışken kulübün hesaplarına da bir baksınlar yedi senede hangi para, nereye ve kimlere gitmiş.

Mideniz kaldırırsa seyretmeye devam edin.

Beşiktaş onurunuz var ise bundan sonrası için artık şu gereksiz alkış ve yetmez ama evet oylarına bir son verin.

Beşiktaş'ın her kuruşunun nereye ve kimlere harcandığını es geçtiğiniz mali ve İdari Kongrelere gelerek sorun.

Bu hesabı sormak için, kongre günü kapıdan size verilen kitapçıkları okuyup minder yapmak için kullanmamak üzere, kulüp yetkilerinden (herkesin akıllı telefon ve bir elektronik posta hesabı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, en az on beş gün öncesinden pdf olarak isteyin.

Unutmayın! Cebinizdeki bir oy her şeyi yapabilecek güçtedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları