Neftlix kullanıcıları dikkat: İkiye katlanacağı duyuruldu!

Neftlix kullanıcıları dikkat: İkiye katlanacağı duyuruldu!
Netflix'in HBO içeriklerine ilişkin bir lisans anlaşması yapıldığı iddia edildi.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Ünlü film ve dizi platformu Netflix'in içeriklerine ilişkin yeni bir gelişme yaşanacağı iddia edildi.

Söz konusu iddiada dünyanın en büyük yapım şirketlerinden Warner Bros. Discovery ile Netflix arasında HBO için önemli bir anlaşma yapıldığı belirtildi. İşte ayrıntılar…

HBO DİZİ VE FİLMLERİ NETFLİX'E GELEBİLİR

Deadline tarafından yayımlanan habere göre Warner Bros. Discovery, HBO içerikleri için Netflix ile bir lisans anlaşması yapıyor. Kaynağa göre iki şirketi bu anlaşmaya iten sebep, finans. Yani daha fazla gelir elde etmek.

Anlaşma tamamlandığında Netflix’te yayımlanacak ilk HBO içeriği ise Issa Rae ve Larry Wilmore tarafından yaratılan komedi dizisi Insecure olacak. Öte yandan kaynağa göre anlaşma henüz tamamlanmadı ve iptal edilme olasılığı da yok değil.

Bu haber ülkemizdeki dizi ve film severleri mutlu etmeyi başardı. Çünkü HBO Türkiye’de hizmet vermiyor ve haliyle platformdaki içerikleri de izlemek mümkün değil. Bir yolu bulunsa dahi yerelleştirilmiş bir fiyat olmadığı için dolar bazından ödeme yapılması gerekiyor.

Eğer iki şirket arasındaki anlaşma tamamlanırsa, Game of Thrones ve The Last of Us gibi yüzlerce dizi ve filmi Netflix’ten izlemek mümkün olacak. Fakat aslına bakacak olursak bu ve bunun gibi pek çok HBO yapımı, yerli dijital akış platformu BluTV üzerinden izlenebiliyor.

Bu noktada akıllara “Warner Bros. Discovery, BluTV ile lisans anlaşmasını sonlandıracak mı?” sorusu geliyor. Açıkçası bu şu anlık bilinmiyor. Anlaşma sona erebilir veya olduğu gibi devam edebilir. Belki de BluTV’deki HBO yapımları Netflix’e eklenmeyebilir.

Düşük bir ihtimal olsa da, tüm içeriklerin Netflix’e aktarılma seçeneği de yok değil. Sonuç olarak bu soruya şu anlık bir cevap verebilmek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde anlaşma açıklandığı taktirde bu da belli olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.