Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Naşıneyşin!

Beyaz perdede hayranlıkla izlediğimiz, kimi zaman ağlayıp hüzünlendiğimiz, kimi zaman ise yüzümüze kocaman bir gülümseme kondurduğumuz, elimizdeki gazozun bilmem kaç milyon baloncuğunda kaybolduğumuz, siyah beyaz filmler zamanında daha mı mahsunduk, ne oldu bizlere, kim bizi bu hale getirdi? Çıkıp hesap versin desek, cevap olarak dinleyeceğimiz sadece yalnızlığımızın sesi olur.

Ya da hepsine birden cevabımız; 1967 yılında başrollerini Zeki Müren, Sadri Alışık, Filiz Akın, Sevda Ferdağ ve Süleyman Turan'ın paylaştığı "Hindistan Cevizi" adlı komedi filminin nezarethane sahnesinde ön planda, Sadri Alışık ve Zeki Müren arka planda ise Filiz Akın'ın görüldüğü finalde, elinin tersiyle Filiz Akın'ı iten Zeki Müren'in o müthiş repliği "Naşıneyşin!" olacaktır.

Bilgi açlığının tavan yaptığı bir ülkede, bu açlık halimizi tokluk olarak belirleyip, açlığımızı başka şeylere yönlendirdiğimiz için bugünkü umumi manzara içinde neden yaşadığımız çok net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Hayaller Paris, gerçekler ise hep Eminönü…

Yoksulluk 10 Bin TL üzerine çıkmış, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Büyükada Aya Yorgi Tepesi'nde dilek ağacına pet şişe etiketi bağlar hale geldik, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Milli Piyango, artık milli ligden düştü, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Düğün, cenaze her ortamda öpmelere doyamadık biri Korona'mı dedi, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Korona Virüs yetmedi mi, alın size BinyaVirüs, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Tarkan'ın rol arkadaşı köpeğinin özel arabası ve şoförü varmış (köpek kardeş araba kullanamayacağına göre normal değil mi?), hadi oradan "Naşıneyşin!"

Herkeslerde bir Z kuşağı korkusu, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Beşiktaş iflas etmiş ama Abdullah Avcı yıllık 12 Milyon TL alıyormuş ve 2 sene daha alacakmış, başka bir kulüpte daha az miktara imza atarsa üstünü Beşiktaş tamamlayacakmış, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Sergen Yalçın kardeşimiz ise 1.5 yıl için 8 Milyon TL alacakmış, hadi oradan "Naşıneyşin!"

TFF, harcama limitlerini açıklamış Beşiktaş A.Ş. için 298.099.722 TL belirlenmiş, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Fenerbahçe, 177.573.089 TL için isyan etmiş TFF'i değil BeinSport'u hedef almış, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Süper Lig takımların toplam borcu 15 Milyar TL, futbolcuların toplam değeri 5 Milyar TL hepsini ve tüm mal varlıklarını satsalar borç kapanmaz, hadi oradan "Naşıneyşin!"

Bir tesellimiz vardı tüm fakirliğin orta yerinde, şampiyon olunca Şampiyonlar Ligi'ne gitmek gibi, şimdi Başakşehir'de Avrupa'da havlu atınca o teselliyide kaybettik. Türk futbolunu önce gaz sonrada inşaat sektörü üzerine yapılandırmak istemenin acı sonucu. Türk futbolunu bir adım öteye götürebilecek kapasiteye sahip olmayan yöneticisi, medyası, medyasının içinde dönemin suyuna göre hareket edeni, gerçekleri görüp yazmayanı her kim var ise hepsine birden topluca hadi oradan "Naşıneyşin!"

MÖ 640-560'ta yaşadığı tahmin edilen Atinalı devlet adamı ve şair, Atina demokrasısının temellerini atmış, Atina uygarlığının yedi bilgesinden birisi, sadece kendi zamanının değil modern zamanlarında temelini atan bilge;

Adaleti ödül beklemeden yerine getirin.

Hergün yeni bir şey öğrenerek yaşlanın.

Konuşma eylemlerin aynasıdır. Kendinizin ve çevrenizdekilerin sözlerine dikkat edin.

Tavsiyede bulunurken arkadaşını mutlu etmeye değil, ona yardım etmeyi hedefle.

Üzüntü doğuran zevklerden kaçının.

Çabuk dost edinme, edindiğin dostlukları da çabuk gözden düşürme.

Sevinç gözyaşlarını asla silmeyin.

Yarın için en iyi yatırım, bugün yaptığımız iyiliktir.

Biz kendini çok akıllı zanneden, aslında küçük şark kurnazlarından farkı olmayanlar için dinleyelim ve yerine getirelim diye öğütlerde bulunmuş.

Dinlersen, yerin egetirirsen kazanırsın yok ben bildiğimi yaparım dersen o zaman sana da kocaman bir hadi oradan "Naşıneyşin!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları