Naci Görür ve Ahmet Ercan üstüne basa basa açıkladı 'İstanbul'da en riskli 5 ilçe'

Naci Görür ve Ahmet Ercan üstüne basa basa açıkladı 'İstanbul'da en riskli 5 ilçe'
Ünlü deprem uzmanları Naci Görür ve Ahmet Ercan, İstanbul’da beklenen büyük depreme dikkat çekerek en riskli 5 ilçeyi açıkladı.

Deprem uzmanları Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı gerekli önlemlerin alınması için yetkilileri ve vatandaşları uyardı.

İstanbul’da beklenen depremin yaklaştığını belirten uzmanlar en riskli ilçeleri bir kez daha dikkat çekerek deprem gerçeğini hatırlattı.

45.jpg

O İLÇELERDE OTURANLAR AMAN DİKKAT

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından İstanbul’da beklenen depreme ilişkin yaptığı değerlendirmede "Depremde, kırık(fay) yıkmaz, sarsıntı yıkar.” Dedi.

45-001.jpg

İstanbul’da en riskli ilçeleri sıralayan Ercan “Sarsım gevşek yerde büyür, yapıyı çalkalar. Yıkımların yüzde 65 nedeni yer, yüzde 35'i yapısal kusurlardır. Yoğun, çok katlı yapılaşmış, Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy korkutuyor. İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı." İfadelerini kullandı.

EN FAZLA DİKKAT VE ÖZEN GÖSTERİLECEK İLÇELER

Türkiye’nin en ünlü deprem bilimcileri arasında yer alan Prof. Dr. Naci Görür, beklenen depreme karşı daha fazla önem gösterilmesi gereken ilçeleri açıkladı.

kapak-3-1-002.jpg

İstanbul’da depreme karşı en fazla dikkat edilecek ilçeleri açıklayan Görür "İstanbul'da deprem gözetildiği zaman en fazla dikkat edilecek, özen gösterilecek ilçeler arasında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt ve bu tarihi yarımada Fatih o yöreler Zeytinburnu var." Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.