Naci Görür'den kritik açıklama 'Malatya 4,3 ile sallandı'

Naci Görür'den kritik açıklama 'Malatya 4,3 ile sallandı'
Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Doğanşehir merkezli meydana gelen 4.3'lük deprem sonrası sosyal medyadan açıklamada bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.55'te, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntının derinliği 9.69 kilometre olarak ölçüldü.

İLK AÇIKLAMA YERLİKAYA'DAN

Depremin ardında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuştu.

Yerlikaya paylaşımında "Malatya Doğanşehir'de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir" diye açıkladı.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Son olarak Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Malatya'da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Görür, "Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da 4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya fayının güney ucunda. Malatya fayının Maraş'ta 6 Şubat'ta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik." dedi.

Naci Görür paylaşımının devamında, Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım. Sevgiyle." ifadelerinde bulundu.

Yaptığı ikinci paylaşımda ise, Naci Görür, "Arkadaşlar, Boğaziçi, depremi Küçüklü-Doğanşehir ve 4,3 olarak revize etti. Pek değişen bir şey yok. Deprem Malatya, Doğanşehir ve Sürgü faylarının kesişim bölgesinde, sevgiyle." ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-12-27-123253.png

ekran-goruntusu-2023-12-27-123305.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.