Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Mutluluğun tanımı

Bu hayatta herkes mutlu olmak ister. Aldığımız giysiden tutun da yediğimiz yemeğe kadar iyi hissetmek ve mutlu olma duygusunu yaratmak için uğraşırız. Daha çok para kazanmayı mutlu olmak için isteriz. Mutlu olmak için ilişkiler arar, evlilikler yaparız. Mutlu olmak için çocuklar dünyaya getiririz. Mutlu olmak için çok iyi kariyerler yapmaya çalışırız. Ama tüm bunların sonunda yine de aradığımız mutluluğu bulamayabiliriz.  Yine de hiç pes etmeyiz.

·  "Şimdi şunu da elde edeyim o zaman mutlu olurum".

·  "Şunu da satın alayım tamam o zaman rahat edeceğim"

·  "Şu kişiyle evleneyim bak dünyanın en mutlu insanı olacağım"

·   "Şu üniversiteyi de bitireyim, arkasından yüksek lisans, master, doktora da yapayım kariyerimin en doruk noktasına ulaşayım o zaman çok mutlu olacağım"

·   "Şu da olsun her şey çok güzel olacak"

·   "Şu kadar miktar parayı kazanırsam dünyanın en mutlu insanı olacağım"

Peki gerçekten mutlu oluyor muyuz? Yoksa geçici bir iyi hissetme durumu mu yaşıyoruz? Sonra küçük bir çocuk gibi ilk hevesle yeni alınan oyuncağımızı oynadıktan sonra hevesimiz kaçıp kenara attığımız oyuncaklar gibi mi oluyor elde ettiklerimiz?

 Peki o zaman mutluluk nerede? Mutluluğun peşinden gitmeye çalışınca nerelere savruluyoruz? Bir varış noktası mı mutluluk yoksa? Bizim dışımızda bir yerlerde mi? Gerçekten de mutluluk için hedefler mi belirliyoruz? Elde edince mutlu oluyor muyuz gerçekten? Sonra o mutluluk neden kalıcı olmuyor? Nereye kaçıyor da biz yakalayamıyoruz?

Tüm bunları sorguladığımızda arkasından şu cevap gelebilir. "Mutluluk belki de bunların hiç biri değil" ya da "belki tüm bunların hepsi".

Aslında mutluluk nedir biliyor musunuz?

İçinde bulunduğumuz kendimizle 'Var Ol'mak olabilir. Belki de geleceği hiçbir zaman düşünmemek ya da geçmişe takılı kalmamakta olabilir. Her an sahip olduklarımıza şükretmek de mutluluğun parçası aslında. Hayatımızın küçük saniyelerinde yaşadığımız küçük mutluluklar da büyük mutluluğun oluşumu olabilir. Belki de tüm bunların ötesinde bütün evrenin molekülleriyle Bir Ol'manın mühteşem hissine bürünebilmek de olabilir.

Mutluluk nedir biliyor musunuz? Her an neşeli sevinçli olmak değil, olumsuz durumlarda bile yaşadığımız An'ın içindeki güzellikleri görebilmek ve varlığımızın kutsallığına sahip çıkarak olduğu gibi alıp kabul edebilmektir. İşte o zaman bir tüketim toplumu olmaktan çıkar farkındalıklı, bilinçli ve değerlerimizle var olmaya çalışan birer bireyler haline gelebiliriz. İşte mutluluk tüm bunların hepsi aslında. Kendimizi her şekilde onurlandırarak içinde bulunduğumuz şimdinin içinde iyi hissetmektir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yazarın Diğer Yazıları