Murat Kurum İstanbul'da müjdeli haberleri peş peşe verdi ‘İstanbul’un sorunlarına çözüm olacak’

Murat Kurum İstanbul'da müjdeli haberleri peş peşe verdi ‘İstanbul’un sorunlarına çözüm olacak’
Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’deki ziyaretlerinde İstanbul için planladıkları projeleri tek tek saydı. İstanbul’daki konut fiyatlarının düşeceği müjdesini de İstanbullulara aktardı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum, Şişli’de ilçesinde kritik ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Darülaceze'yi ziyaret eden Kurum, hemen ardından Okul Aile Birlikleri ile bir araya geldi. Programa AK Parti’nin İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak, MHP İlçe Başkanı Oğuz Tolga Cabbar ve AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel beraberindeki heyetle programa katıldı.

Gerçekleştirilen bu ziyaretler esnasında vatandaşlarla yakından ilgilenen ve bire bir diyaloğa giren Kurum, çok kritik açıklamalarda bulundu. Şişli'de gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi veren Kurum, Şişli’de ‘Üstü Park Altı Otopark’ projesi hakkında bilgi verdi.

Yapılaşma konusunda da yatay mimariyi esas alınacağını, komşuluk haklarının çiğnenmeyeceğini, çevreye duyarlı, sıfır atık uyumlu sosyal konutların yapılacağı müjdesini de burada verdi.

"KİRA FİYATLARINI DÜŞÜRECEK ADIMLARI ATACAĞIZ"

Özellikle son zamanlarda artan konut fiyatlarının düşürüleceği müjdesini aktaran Murat Kurum, Türkiye’de bir ilk olacak olan 100 bin sosyal konut yapılacağını da sözlerine ekledi. Yapılan bu konutların satılamayacağını veya kiraya verilemeyeceğini belirten Kurum, İstanbul’daki konut fiyatlarını ve kiraları düşüreceğini, aynı zamanda da kentsel dönüşümdeki vatandaşlara düşük bedellerle kendi binaları tamamlanana kadar bu konutlarda misafir edileceğini aktardı.

Murak Kurum açıklamasının devamında, Bu konutların kentsel dönüşümde kullanılacağını bir yandan da İstanbul’daki konut fiyatlarının düşürüleceğini söyledi. Şişli’de oturduğu binayı dönüştürmek isteyen vatandaşların da kayıplarını da gerekli imar düzenlemeleri ile birlikte giderileceğini söyledi.

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK

İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununu da kökten çözeceğini belirten Murat Kurum, İstanbul’daki metro hatlarının genişletileceğini, yeni metrobüs hatlarıyla İstanbul’un her yerine kesintisiz bir şekilde ulaşılacağı sözünü de verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.