Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

Esrarengize Yolculuk

Muharrem İnce Saray'a gitti mi gitmedi mi?

Değerli okuyucularım bayramda siyaseti ısıtan gelişme CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiasıydı.

Geçtiğimiz aylarda Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın Muharrem İnce Saray'a gitti iddiası ile sarsılmıştık.

Şimdi bugünkü yazımda ise yeni parti kurma hazırlığında olan İnce'nin Saray'a gitti iddiasını bu bağlamda analizimi yapacağım.

***

Muharrem İnce kendisini CHP'li olmakla övünen birisiydi. Hala öyle mi bilmiyorum.

Lakin CHP'deki kurultay sonrasında gazeteciler sürekli İnce'nin parti kuracağını ve son gelişmede, Abdulkadir Selvi'nin iddiasına göre bayramdan sonra İnce'nin ekibini toplayıp kararını netleştireceğini iddia etti.

***

Şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim. Kendisine sürekli CHP'li İnce denmesinden hoşlanan Muharrem İnce Saray'a gitti mi gitmedi mi?

Muharrem Bey'in Saray'a fizikken gittiği hiç sanmıyorum. Lakin o iddiadan günler sonra İnce'nin CHP'yi bölüp parti kurması kime yarar sorusunu bir gazeteci olarak soruyorum.

Net cevap vereyim: Elbette Erdoğan ve AKP'ye…

***

AKP iktidarına yarayan ve CHP'den oy bölecek olan İnce'nin partisi sonrasında elbette Saray'a giden CHP'li tartışmaları alevlenecektir.

***

Yeni partinin AKP'den oy almayacağını herkes bilir. CHP'den ciddi anlamda oy koparacağını da biliyoruz.

CHP'nin oylarını bölen Muharrem İnce'ye yüzde 20 küsur ile seçilen dönemin İBB Başkanı Erdoğan'ı hatırlatıyoruz. Ve iki sol partinin oylarını o zaman yüzde 40'ları geçtiğini de biliyoruz.

Yani iki sol parti o zaman tek adayda birleşseydi, bugün Erdoğan tek adam olamazdı.

O yüzden Muharrem beyin yeni parti hamlesini yaparken bir oturup bin düşünmesi lazımdır.

Kurduğum parti Erdoğan'ın ve AKP'nin işine yarayıp CHP'nin oylarını bölüp ve Millet İttifakı'na Cumhurbaşkanlığını kaybettiriyorsa bin de değil, İnce'nin milyon kere düşünmesi lazımdır.

***

Erken seçim iddialarına binaen AKP'nin Ayasofya hamlesi ortada iken CHP'yi bölüp, Millet İttifakı'na iktidar kapılarını kapatacak bir yeni partinin genel başkanı İnce'nin Saray'a fizikken gitmesi de önemli değildir.

Kim olursa olsun zaten yaptığın bu hamlenin AKP iktidarına yaraması nedeniyle Saray'a istemeden de olsa gitmiş demektir.

***

Değerli okuyucularım fizikken Saray'a gitmeyen Muharrem İnce yeni parti kurarak sonuçları itibariyle ruhen Saray'a istemeden de olsa gitmiş demektir ifadelerimle yazımı sonlandırayım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları