Muğla’nın altyapısına milyonlarca liralık yatırım

Muğla’nın altyapısına milyonlarca liralık yatırım
Muğla Büyükşehir Belediyesi en büyük bütçeyi altyapıya harcadı.

Muğla genelinde devam eden altyapı yatırımları, toplamda 1 milyar 887 milyon TL'yi bulurken, bu projelerin 2024 içinde tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi'nin altyapı yatırımlarıyla toplam yatırım tutarı ise 3 milyar 945 milyon TL'ye yükselecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014'te başlattığı altyapı çalışmaları için 10 yıllık süreçte 54 milyon TL kredi alırken, Dünya Bankası'ndan da 94 milyon Euro kredi sağladı. 62,5 milyon Euro'luk diğer kredi ise 2020 Aralık ayından bu yana Cumhurbaşkanlığı onayında bekliyor.

Bu kredilerle Bodrum, Fethiye, Ula, Kavaklıdere ve Milas gibi bölgelerdeki kanalizasyon ve içme suyu projeleri hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarla içme suyu iletimini yüzde 106, arıtma tesisi kapasitesini de yüzde 60 oranında artırdı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çağdaş ve modern şehirlerin altyapılarının örnek olması gerektiğini vurgulayarak, tarım, turizm ve kültür kenti Muğla'nın yapılan altyapı yatırımlarıyla dünyaya örnek olacağını belirtti. Başkan Gürün, altyapı çalışmalarının meşakkatli olmasına rağmen çevre ve doğanın korunmasında büyük bir öneme sahip olduğunu ve ilerleyen yıllarda daha iyi anlaşılacağını ifade etti.

aw093462-01.jpg

2014'te göreve geldiklerinde Muğla'daki altyapı eksikliklerini tespit ettiklerini ve bu doğrultuda yatırımlara başladıklarını dile getiren Gürün, Muğla'nın yerel nüfusunun 1 milyon kişi olmasına rağmen altyapı yatırımlarını 5 milyon kişiye göre yaptıklarını vurguladı. Ayrıca Muğla'nın sadece yerel halkın değil, tüm dünyanın ilgisini çeken bir şehir olduğunu da belirtti.

aw093462-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.