Milyonlarca kişi bekliyordu! Cuma günü hesaplarda

Milyonlarca kişi bekliyordu! Cuma günü hesaplarda
Yardım ödemeleri bekleyen vatandaşlar için yeni talimat verildi. 15 Ekim’de hesaplara yatırılacak. Peki kimler bu yardımdan yararlanacak, Yardımdan yararlanmak isteyenler için şartlar neler.. İşte detaylar...

Cuma günü hesaplar! Mutlaka kontrol edin

Vatandaşlara rahat nefes aldıracak talimat verildi. 15 Ekim tarihinde toplamda 1.797 TL hesaplara yatıyor. Bu devlet desteğinden yararlanan kişiler başvuru yapmak istedikleri ekranlar açıldı. Kişiler söz konusu başvurularda aranan şartları yerine getirmek zorundalar. Peki bu şartlar neler? İşte tüm detaylar haberimizde…

15 EKİMDE HESAPLARDA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği talimatlarda beraber 15 Ekim tarihini işaret etti. 15 Ekim 2021 tarihi ile birlikte ödemeler başlıyor, başvurusunu yapmayan vatandaşlar için başvuru ekranı açık olarak duruyor. Sosyal yardımlara ihtiyacı olan kişiler hızlı bir şekilde bu desteklere başvuru yapabilecekler.

Sosyal devlet anlayışını uygulayan devlet aynı zamanda her ay evde bakım maaşı adı verilen ödemeleri düzenli bir şekilde yapıyor. Vatandaşlar engellilik, yaşlılık gibi pek çok maaş alabiliyorlar. Fakat bakım aylığı alma konusunda bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Kişiler devlet desteğinden yararlanmak istediği zaman düzenli olarak her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeme alabilecekler. Bakıma muhtaç olan vatandaşlar engelli ve yaşlı vatandaşların ailelerine yapılan desteklerle pek çok aile yararlanabiliyor. Kişiler başvurulardan yararlanmak istedikleri zaman öncelikle dar gelirli olma şartını yerine getirmeliler. Eğer aileler dar gelirlilerse ve bakıma muhtaçlarsa bu durumu belge veya rapor ile sunmalılar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.