Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor 'Kök maaş için tarih belli oldu

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor 'Kök maaş için tarih belli oldu
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş farklarının hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu.

Emekli maaşlarına ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ödeneceği tarihi duyurdu. Bu süreçte, emeklilerin kök maaşlarına zam yapıldığı sırada bir ek zam beklentisi ortaya çıktı.

1x-1.jpgSosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim yaklaştıkça bir ek zammın gündeme gelebileceğini ve en düşük emekli maaşının en az 17 bin 2 TL olan asgari ücret seviyesine çıkarılacağını belirtti.

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre de memur ve SSK, Bağkur emeklileri için yüzde 49.25 ile eşitlendi.

En düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye çıktı. Ek zamlar henüz hesaplara yatmadan en düşük emekli maaşının yükseltileceğine dair kulisler sürüyor.

1200x800.jpgSözcü TV yayınına katılan Dilek Ete, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine getirileceğini iddialarını dile getirdi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, "Şubatın ilk haftasında en geç aradaki farklar ödenecek. 10 bin TL'nin altında aylık alanların aylıkları 10 bin TL'ye tamamlanacak ve ocak ayında almadıkları farkı şubat ayının ilk haftasında alacaklar. Bu konuda net olmaları önemlidir. En düşük SSK ve Bağkur emeklisinin alacağı maaş 10 bin TL olacak" dedi.

Ete, "Emekli aylıklarının tamamen yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yaşadığımız sıkıntı sadece enflasyon kaynaklı değil" şeklinde değerlendirmede bulundu.

EMEKLİYE YENİ BİR ZAM BEKLENİYOR MU?

2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı kanun gereği, emeklilere bir düzenleme yapılacaksa, 2000 sonrası emeklilere de 2000 öncesine yapılan intibak gibi bir zam verilmesi gerekmektedir. Temmuz ayına kadar tüm emeklilere ayrım yapılmaksızın bu intibak zammının verilmesi gerekmektedir. Ben Cumhurbaşkanımızın da bunu yapacağını düşünüyorum.

1040911698-0-63-1201-738-1920x0-80-0-0-c028f120bb8da2ec2e3a9680c4b61631.jpgEN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ete şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce de belirttiğimiz gibi, Cumhurbaşkanı seçim konusunda oldukça başarılı bir performans sergiledi. Geçen sene mart seçimlerinden önce en düşük aylığı 7500 TL'ye çıkardı. Şimdi ise en düşük aylığı asgari ücret seviyesine getireceklerini söylüyor.

para-emekli-tl-maas-g6ug-cover.jpg"Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaparak 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' dedi. Nasıl bir düzenleme yapacaklarına dair bir bilgim yok ancak belediye başkan adaylarına emeklilerin geçinemediklerini ifade ediyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme bekleniyor."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.