Milyonlarca emekli o tarihi iple çekiyor 'Ödeme takvimi belli oldu'

Milyonlarca emekli o tarihi iple çekiyor 'Ödeme takvimi belli oldu'
Emekli maaşlarına yapılan ek zam miktarının ne zaman hesaplara yatırılacağı belli oldu.

Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in aktardığı bilgiye göre, E-Devlet sistemi üzerinden, SSK emeklileri için 4A aylık ödeme bilgileri, Bağkur emeklileri için 4B aylık ödeme bilgileri ve Emekli Sandığı emeklileri için ise 4C aylık ödeme bilgilerine erişerek, ek zammınızı önceden hesaplayabilirsiniz. Ayrıca, aylık ödeme bilgilerine ulaşmak için ilgili kuruma ait bilgileri aratarak ödeme bilgileri ekranına erişim sağlayabilirsiniz.

Açılan sayfada, henüz güncellenmiş zamlı maaşlar görünmemekle birlikte, "Ek Ödeme Tutarı" bölümünde maaşların yüzde 4'ü oranında hesaplanan ek ödemeniz bulunmaktadır. Bu rakam, emeklilerin yeni maaşlarının yüzde 4'ünü temsil etmektedir.

2.jpg

Ekranda görünen ek ödeme rakamının 25 ile çarpılmasıyla da SSK Bağ-Kur emeklisinin Temmuz ayına kadar alacağınız yüzde 49,25 oranında artırılmış maaşı ortaya çıkıyor. Bu hesaplama net maaşı ifade etmekte olup, emeklilerin maaşlarındaki artışı önceden belirlemelerine yardımcı olmaktadır.

Bütün bu adımları tamamladıktan sonra ortaya çıkan rakam en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın altındaysa eğer emekli maaşı ödemesi seyyanen zam ile 10 bin liraya tamamlanarak hesaplara yatırılacak.,

EK ZAM NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren ek zam ödemelerini SSK emeklileri 6 Şubat'ta, BAĞ-KUR emeklileri ise 7 Şubat'ta ödemelerini alacak. Ödemeler, PTT ve banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.