Milyonlarca çiftçiyi sevindirecek haber 'Üretici için 66 ilde harekete geçildi'

Milyonlarca çiftçiyi sevindirecek haber 'Üretici için 66 ilde harekete geçildi'
Orman Genel Müdürlüğü’ne 2024 yılında Yatırım Programı’na ayrılan bütçe ortaya çıktı. Ortaya çıkan bütçe doğrultusunda üreticiye verilecek destek tutarları belli oldu.

Orman Genel Müdürlüğü’ne 2024 yılında Yatırım Programı’na ayrılan bütçe ortaya çıktı. Ortaya çıkan bütçeye göre Müdürlüğe, fidan üretimini desteklemek amacıyla 1 milyar 350 milyon lira ödenek sağlandı. Üretim ise tam 66 ilde uygulanacak.

TAM 66 İLDE UYGULANACAK

Orman Genel Müdürlüğüne (OGM), bu yıl içinde yapılacak ve 66 ilde uygulanacak olan fidan üretimi, bakımı ve fidanlıkların alt yapısını güçlendirmek için kullanılması gereken ekipmanlar için tam 1 milyar 350 milyon lira ödeme yapıldı.

kpk-page210823123546su-1984344191.jpg

2024 YILI RAPORU ORTAYA ÇIKTI

2024 Yılı Yatırım Programı raporuna göre, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), bu yıl çeşitli proje faaliyetleri için toplamda 11 milyar 950 milyon lira ödeme gerçekleştirdi.

Bu harcamalar arasında helikopter ve uçak alımı, fidan üretimi, ormancılık altyapısı ve üretim makinesi alımı, orman koruma ve yangınla mücadele, ormanların geliştirilmesi ve genişletilmesi, endüstriyel plantasyon, erozyonla mücadele bulunmaktadır.

Ayrıca, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören lojman ve hizmet binalarının yapımı ve yenilemesi gibi özel projeler de bu kapsamda yer almaktadır. Toplamda 350 milyon lira, belirtilen faaliyetlere yönelik yapılan ödemeleri temsil etmektedir.

232.jpg

FİDAN ÜRETİMİ İKİNCİ EN BÜYÜK YATIRIM PAYINA SAHİP OLDU

Ağaçlandırma sisteminin temel unsuru olan fidan üretimi, en büyük ikinci yatırım payına sahip oldu.

Bu yılın bütçesinde, 66 ilde uygulanacak olan fidan üretimi için planlanan harcama tutarı 1 milyar 350 milyon liradır. Fidan üretimi için ayrılan bu ödenekten 1 milyar 150 milyon lirasının döner sermayeden karşılanması öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.