Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik uyarı! Bugün saat 17'de sona erecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik uyarı! Bugün saat 17'de sona erecek
Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları…

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. dönem kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini Milli Eğitim Bakanlığı 15 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamada duyurmuştu. İlk kayıt ve kayıt yenilemek isteyen açık lise öğrencileri için bu işlemler bugün saat 17.00’de sona erecek.

Açık Öğretimde kayıt yenileme ve ilk kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen tarihler arasında il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvuru yaparak gerekli işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca, kayıt yenileme sınav ücreti olan 160 lira anlaşmalı bankalara yatırılmalı.

Ayrıca, kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte bir değişikliğe gitti. Buna göre; Milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnai durumlar dışında açık öğretim lisesine geçiş yapılamayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum