Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

MFF (Mars Futbol Federasyonu)

Söze Hz. Pir Mevlana'nın; "Sesini değil sözünü yükselt! Yağmurlardır yaprakları büyüten gök gürültüleri değil" sözüyle başlayalım.

Başımızı sol omuzumuzdan geriye doğru çevirip baktığımızda, son günlerdeki futbolumuzda yaşanan gelişmeler başka bir ülkede yaşansa idi herhalde "yer yerinden oynardı!" cümlesi vücutta hayat bulurdu.

Tüm futbolseverler gelecek sezon maçlar ne olacak? Nereden izleyeceğiz? Televizyonumuzun altında kaç tane decoder olacak? Gibi sorular yumağının içinde iken birden sayın Nihat Özdemir'in "hakkınızı helal edin!" ile biten istifası orta yere bir meteor gibi düştü.

Nihat Özdemir'in istifasının nedenleri olarak madde madde yazılar gazetelerde yer aldı, futbol yorumcuları bu nedenler üzerine attı, tutamadı yere düştü kelimeler paramparça oldu!

Nihat Özdemir'in ardından geçici olarak göreve Servet Yardımcı geldi ama akıllarda yeni başkan kim olacak? Sorusu vardı.

Ve o işinde listesi yapıldı iki dakikada…

Listede adı yazılanlardan en önde gelen, olası en güçlü başkan adayı olan Göksel Gümüşdağ pek ses vermiyor bu işlerde ama başkan olmak isteği çokça biliniyor hatta Ankara siyasetinin futbol ayağı Mehmet Baykan'ın, Göksel Gümüşdağ'ı desteklediği bilindiği gibi…

Göksel Gümüşdağ'ın adı önde anılırken, birden Nihat Özdemir'in; "Başakşehir başkanı Göksel Gümüşdağ'ın istifa sürecinde etken olmuştur. İstediğini yapmadım. Birçok yerde Fenerbahçe ve Galatasaray istifamda rol oynadığı yazılsa da bunun aslı astarı yoktur" bomba etkisi yapması, hukuki süreci başlatması gerekli ifadesi gündeme geldi ama kimseden "tık" ses alamadık.

Futbolun hukuki yönetimde bulunan, Spor Bakanlığı dahil tüm çevrelerden bir Allah'ın kulu çıkıpta, Nihat Özdemir'e "nasıl bir etki" sorusunu sormadı, sormazda çünkü bizde işler böyle.

Başka istifalar gelirmi derken Jaap Uilenberg efendi de istifa etti.

Bu işler don lastiği gibi uzadıkça uzar, çünkü bizim hiçbir işimiz doğru dürüst değil…

Bu arada;

• Önce klasman dışı bırakılan, sonra affedilen hakemlerimizden Cüneyt Çakır'a TFF izni ile İsviçre Ligi'ne transfer olmasına izin çıktı!

• Bu lig tescil edilemez kozunu oynayarak, tüm beceriksizliklerini ört bas etmek isteyen Yeni Malatya Başkanı Adil Gevrek baktı olmayacak istifa etti. E ne olacak şimdi? Verdiğiniz maddi ve manevi zararları kim ödeyecek?

• Fenerbahçe'de Ali Koç-Aziz Yıldırım savaşı YDK üzerinden Vefa Küçük söylemleriyle başka bir boyutta ilerledi.

• Galatasaray'da seçim kararı alınmasına sebep olacak ibra edilmeme yaşandı. İdari olarak ibra edilmeyen ama mali olarak ibra edilen Burak Elmas yeni seçim kararı aldı. İdari anlamda beceriksiz olanlar nasıl oluyorda tüm beceriksizliklerine rağmen mali anlamda becerikli olabiliyorlar anlamış değiliz.

Aman! Siz boşverin bu işleri, biz futbola dönelim derseniz eğer, şöyle bir 32. Haftaya bakalım;

 

08.04.2022 20:30                              Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.-Trabzonspor A.Ş

09.04.2022 13:30                              Vavacars Fatih Karagümrük-Kasımpaşa A.Ş.

09.04.2022 16:00                              Göztepe A.Ş.-Yukatel Kayserispor

09.04.2022 16:00                              Çaykur rizespor A.Ş.-İttifak Holding Konyaspor       

09.04.2022 20:30                              Beşiktaş A.Ş.-Aytemiz Alanyaspor

10.04.2022 13:30                              Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-GZT Giresunspor    

10.04.2022 16:00                              Demir Grup Sivasspor-Medipol Başakşehir FK          

10.04.2022 16:00                              Adana Demirspor A.Ş.-Altay          

10.04.2022 20:30                              Fenerbahçe A.Ş.-Galatasaray A.Ş.

11.04.2022 20:30                              Fraport Tav Antalyaspor-Atakaş Hatayspor

 

31. Haftada Beşiktaş karşısında şov yaparak şampiyonluk ateşini yakmak isteyen Trabzonspor'da Valerien İsmael tutulması gerçekleşince işler birazcık ertelendi, bu hafta Gaziantep deplasmanında ne yapar sorusuna net cevap tabiki "galibiyet" olur.

Geçen hafta önemli bir beraberlik alan Beşiktaş kendi evinde, yeni teknik adamı ile ilk resmi maçına çıkacak. Alanya karşısında hedefi mutlak galibiyet olan Beşiktaş'ın yeni oyun sistemi ve morali bu hedefi gerçekleştirecek güçtedir.

32. Haftada İstanbul'da iki derbi maçı var. Bunlardan biri Karagümrük-Kasımpaşa arasında oynanacak. Lig sıralamasında bir altında bulunan Kasımpaşa'ya karşı mutlak galibiyet ile çıkacak olan Karagümrük adına bu maçı "galibiyet" olarak yazabiliriz.

Düşme tehlikesi yaşayan GZ Giresunspor, bu hafta Malatya deplasmanında mutlaka ama mutlaka galip gelmek zorunda. Bu onlar için son şans.

Göztepe-Kayseri ve Adana Demirspor-Altay maçları ise İzmir'in önümüzdeki sezon belki de hangi takımla temsil edileceğine dair net sonuç verecek maçlar olacak. Evinde Kayserispor'u yenebilecek güçte olan Göztepe açıkçası Altay'a göre daha şanslı. Sezon Altay adına çok iyi gitmedi, gitmeyecek gibi…

Çaykur Rizespor kendi evinde Konyaspor'u ağırlayacak. Rizespor bu ligde var olmak istiyor ise galip gelmek mecburiyetinde. Üst sırada bulunan iki rakibinden Altay Adana deplasmanında, Göztepe ise kendi evinde, Rizespor tüm ihtimalleri iyi düşünmeli.

32. haftanın en önemli maçına gelince yani Fenerbahçe-Galatasaray maçına. Açıkçası Fenerbahçe ezeli rakibine hiç acımaz ve maçı farklı kazanır.

Unutmayın! olaylar aslında Mars'ta geçmektedir ama siz bu işler dünyada ve ülkemizde yaşanıyor olarak farz edebilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları