Meteoroloji uyarınca çiftçiler hasada başladı 'Kilo vermeye yardımcı oluyor göz sağlığını koruyor'

Meteoroloji uyarınca çiftçiler hasada başladı 'Kilo vermeye yardımcı oluyor göz sağlığını koruyor'
Meteorolojinin hafta sonu fırtına ve şiddetli sağanak uyarısı vermesi üzerine Adana’nın Kozan ilçesinde zeytin üreticisi verim olmayan bahçesinde yağış öncesi hasadını gerçekleştirdi.

Adana’nın Kozan ilçesinde meteorolojinin Adana için verdiği fırtına ve şiddetli sağanak uyarısının ardından fırtına öncesi hasat telaşı yaşandı.

aw079152-01.jpg

Kurak geçen yaz nedeniyle zeytinde verim bu yıl az oldu. Çiftçiler zeytinlerin zarar görmemesi için fırtına öncesi hasatlarını gerçekleştirdi.

aw079152-02.jpg

"HASAT İÇİN YAĞIŞLARI BEKLİYORDUK"

Geçen yıl 1 dönüm bahçelerinde yaklaşık 20 ağacı olan Sevda Ersin geçen yıl 100 kilogram yağ elde ettiklerini bu yıl 30 kilogram yağ zor çıkacağını kaydederek, “Meteorolojinin uyarı vermesi üzerine fırtına öncesi hasadı yaptık. Bu yıl az zeytin var ve fırtınada olgunlaşan zeytinlerde dökülecek. Aslında hasat için yağışları bekliyorduk. Zeytinler kuru yağışla birlikte daha iyi olur diye düşünüyorduk ama fırtına olgunlaşan zeytinleri dökecek. Ağaçlarımızda zaten zeytin yok onlarında zarar görmemesi için hasadımızı bugün gerçekleştirdik. Bu yıl zaten aşırı sıcaklar nedeni ile bahçelerimizde de ne fasulye ne domates olmadı. Zeytin yağ fiyatları yüksek olunca az da olsa kendi yağımızı hasat edelim istedik” dedi.

aw079152-03.jpg

ZEYTİNİN FAYDALARI

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Zeytinde bulunan farklı doymamış yağlar kilo vermeye de yardımcı olur. Zeytinyağı tüketimi ayrıca yağ hücreleri için etkili bir uyarıcıdır. Karın yağlarının erimesine yardımcı olabilir.

CİLT VE SAÇ SAĞLIĞINI KORUR

Zeytin hidrat içerir ve yağ asitleri yanında antioksidanlar açısından zengindir. Bunun dışında zengin bir E vitamini deposudur. Bu özelliğinden dolayı cilt kanserinden korur, yumuşak ve sağlıklı ciltlerin oluşmasını sağlar. Ultraviyole ışınlarına karşı cildi koruma özelliği vardır. Bunun için 15 dakika boyunca cilde hakiki zeytin yağı uygulamak yeterlidir.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Zeytin özellikle gözlerde retina sağlığına önemli katkılarda bulunur. A vitamini içerdiği için yaşlandıkça ortaya çıkan katarakt hastalığına iyi gelir. Yaşlılığa bağlı göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

aw079152-04.jpg

aw079152-05.jpg

aw079152-06.jpg

aw079152-07.jpg

aw079152-08.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.