Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Mesaj

Başrolünde Jodie Foster''in oynadığı, Carl Sagan''ın aynı adlı romanından uyarlanan 1997 yılı yapımı "Contack" Türkçe başlığıyla "Mesaj" filmini herkes hatırlar. Hani şu meşhur Vega yıldızından gelen sinyal ile başlayan macera…

Beşiktaş''ın teknik direktörü olduğundan bu yana, her yaptığı hareketi, inandığı sistemi ile devamlı bir mesaj vermek isteyen birisi Valerien İsmael.

Yine bir "VAR" sancısı yaşanan Beşiktaş maçında, Karagümrük karşısında oyuncu değişiklikleri ile hem yedek kulübesine hem de yönetime mesaj verdi.

Aslında Rıdvan Yılmaz''ın transferi sonrasında "Herkes memnun, bir ben değilim" diyerek mesajı vermeye başlamıştı.

Çünkü Beşiktaş uzun zaman ardından ilk defa hazıra yakın bir kadro ile kamp dönemi geçirdi, hazırlıklar derken Rıdvan, Emirhan ve Serdar''ın ayrılışları açıkçası Valerien İsmael''in sistemini sekteye uğrattı.

Alanya maçındaki hakem saldırısına karşı tedbir amaçlı yaptığı hareket de güme gidince Karagümrük karşısında öyle bir salvo yaptı ki! Ortalık karıştı.

Teknik direktörüne akıl veren taraftar ve kendisine seçtiği Cenk bir yanda diğer tarafta Valerien İsmael.

Şunu belirtelim ki! Çünkü fayda var açıkçası "Herkes işini yapsın!" taraftar işini yapacak, teknik direktör işini yapacak, yönetim işini yapacak. Eğer herkes birbirinin görev alanına girerse ortalık karışır kimse düzeltemez.

Ne demişler; "Horozu çok olan köyün, sabahı geç olur!"

Şimdi, görev sırası yönetimde ve yönetim atağa geçti ve Dele Alli transferini halletti.

2018 yılının yazında Del Alli Türkiye''ye gelir denilse Kadir İnanır bile inanmazdı.

Şimdi iş burada artık Del Alli''ye düşüyor.

Önünde iki seçenek var; ya futbol oynayacak ya da İstanbul Night gecelerinde kaybolacak.

Del Alli''nin iki önemli avantajı var. Birincisi Beşiktaş kulübü, camiası ve taraftar aile yapısı. İkincisi ise N''Koudou, Gerson gibi eskiden tanıdığı isimlerle birlikte olacak olması.

Beşiktaş adına önemli bir adım stoper transferinde atılacak ama onun içinde henüz netlik kazanmamış olan Welinton ve gitmesi düşünülen Montero bilmecesinin çözülmesi gerekiyor.

Bu işler çözüldü mü Isac Hein transferi ile sorun çözülür.

29.08.2022 Pazartesi saat 21.45''te Beşiktaş evinde Demirgrup Sivasspor''u ağırlayacak.

Sezona hep ağırdan başlayan Sivasspor ve Beşiktaş maçı öncesi oynayacakları Malmö maçını düşünürsek, tempolu oynayan Rıza Çalımbay takımlarına rağmen, kendi evinde ve full taraftarı ile bir Beşiktaş gerçeği var ki! O da maçın favorisi olarak adının yazılmasına sebeptir.

Bu lig daha çok su kaldırır ama Beşiktaş yönetimi hâlâ TFF ve MHK üzerindeki taraftarıyla oluşturduğu baskıyı azaltmadan hatta arttırarak yoluna devam etmeli.

Karagümrük maçında Caner''in sebebiyet verdiği ama Riva''dan gelmesi beklenen VAR görüntüleri, sinyallerinin kesilmesi sebebiyle ulaşamadığı için penaltı güme gitti.

İşte bu yüzden baskıya devam…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları