Mert Başaran ‘alın’ diyerek açıkladı: Elinizdeki parayı üçe beşe katlayacak

Mert Başaran ‘alın’ diyerek açıkladı: Elinizdeki parayı üçe beşe katlayacak
Mert Başaran, yatırımcılara al tavsiyesi vererek o yatırım aracının rekor kıracağını açıkladı.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, çok kazandıracak yatırım araçını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak dolar, altın, borsa ve kripto paralar dışında son dönemde kazanç anlamında fonlara girişlerde çoğalıyor.

FONLAR SON DÖNEMDE REVAÇTA

Bilindiği üzer fon, Sermaye Piyasası Kurulu'nca yetkilendirilmiş kurumların yatırımcılardan topladığı birikimlerle riski dağıtmak amacıyla içerisinde birden çok hisse senedi, devlet tahvili, döviz, değerli maden ya da faiz getirili değerli kağıt olacak şekilde çeşitlendirerek oluşturduğu portföy olarak karşımıza çıkıyor.

yatirimfonlari.png

Yatırım fonlarında birden fazla araç olması ise tercih edilmesinin önemli etkenleri arasında yer alıyor. Son dönemde fon kazançları ise dikkat çekiyor. Yatırım fonları, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar üzerinden alım ve satımları yapılır.

BAŞARAN: BORSAYA GİRMEYİN

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırım fonlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başaran, borsa tecrübesi olmayan yatırımcılara borsaya girilmemesi konusunda uyardı. Başaran, “Ben yüzde 100 hisse fonu tarzı fonlarda olunmasını tercih ederim” dedi.

yatirim-fonu-nedir-min.webp

"ÇOK KAZANDIRACAK"

Fonların çok kazandırdığını söyleyen Başaran, portföyde neler olması konusunda altın tavsiyede bulundu. Başaran, “Türkiye Borsası ile ilgili 3 tane fonunuz olması gerekiyor. Yurt dışıyla ilgili bir veya iki tane fonun olmalı. Ondan sonra Eurobond ve tahviller ile ilgili fonların olması lazım. 78 tane fonun uzun vadeli şekilde olması gerekiyor. Bunları arada paranızın durumuna göre değerlendirmek isterseniz, o zaman hisse ağırlıklı veya blockchain ağırlıklı yurt dışı ve yurt dışı hisselere sepet yapıyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.