Adana ve Mersin'de orman yangını!

Adana ve Mersin'de orman yangını!
Mersin'in Gülnar ilçesi ve Hatay'ın Belen ilçesinde belirlenemeyen sebeple orman yangını çıktı. Yangınları söndürmek için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Hatay'ın Belen ilçesinde orman yanıgını çıktı. Yangınları söndürmek için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

HATAY ORMAN YANGINI

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürerken, bölge halkı çalışmaları çaresizlik içerisinde izliyor.

hatay1.jpg

Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Yaylası Derebahçe Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, bölge halkı da ekiplerin amansız mücadelesini yüksek bir noktadan çaresizlik içerisinde takip ediyor.

hatay2.jpg

"YANGINA NEDEN OLAN 2 KİŞİ YAKALANDI"

Bakan Yumaklı'nın ardından konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "Can kaybımız ve yaralımız yok, bu bizim tesellimiz. 13.57'de Belen'deki yangın ihbarını aldık, o andan itibaren an be an takip ettik ve çalışmalarımızı başlattık. Bir orman yangını olduğu zaman ciğerimiz yanıyor. Yangınların tez zamanda sönmesi için büyük bir gayret gösteriliyor. Riskli olan haneler tahliye edildi. Yanan 7 evimiz var, 4 araçta da hasar var. AFAD bunlarla ilgili çalışmalara yarın sabahtan itibaren başlayacak. Yangının sebebi belli oldu, 2 kişi bahçesindeki sazlık alanın temizlenmesi için ateş yakıyor ve maalesef kontrol edemiyorlar. Ciğerlerimizin yanmasına vesile oluyorlar. Bu vatandaşlar yakalandı." açıklamalarını yaptı.

MERSİN ORMAN YANGINI

Kavakoluğu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 4 söndürme helikopteri, 30 arazöz, çok sayıda ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

mersin1.png

Rüzgarın etkisiyle alevlerin Korucuk ve Çavuşlar mahallelerine sıçradığı bölgeye itfaiye ekipleri ve iş makineleri de yönlendirildi.

Çavuşlar Mahallesi'nde bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

mersin2.jpg

Havanın kararması nedeniyle karadan müdahalenin sürdüğü yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.