Memur zammında flaş gelişme 'Yeni oranlar ne olacak'

Memur zammında flaş gelişme 'Yeni oranlar ne olacak'
Emekli, memur, işçi, özel sektör… hemen hemen bütün çalışanların gündeminde enflasyonun sürekli artarak devam etmesi ve maaşlarına ek zam talep etmesi var.

Bu sefer zam talebinde bulunanlar memurlar oldu.

Son zamanlarda memur zamlarının yansımasıyla birlikte yeni talepler gecikmeden geldi. Yüksek enflasyonun devam etmesiyle birlikte, memurlar ek artış ve refah payı beklentilerini dile getirdiler.

Memur maaşlarına "yeniden değerleme oranında zam" talebinde bulundular. Enflasyonun ocak ayında verilen zammın yarısını erittiği öne sürülerek, memurlardan bu yönde talepler artmaya başladı.

memur-zammi.jpg

ZAMMIN BİR KISMI İLK AYDAN ERİDİ

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için maaş ve aylıklarda yüzde 49.25 oranında bir artış yapılmıştı. Ancak, bu artışın sadece yüzde 15'i toplu sözleşme zammından kaynaklanıyor, geri kalanı ise geçen yılın ikinci yarısındaki enflasyon farkından gelmektedir. Ocak ayı enflasyonunun yüzde 6.70 olarak açıklanmasıyla, zammın bir kısmı ilk aydan itibaren eridi.

dlrwv0fwwaensq8-msgf-xg8x.jpg

‘REFAH PAYININ VERİLMESİ ZORUNLU’

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, enflasyonun bu hızla devam etmesi durumunda önümüzdeki ayın, 2024'ün ilk yarısı için verilen zammın tamamının enflasyon karşısında eriyeceğini belirtti. Merkez Bankası'nın 2024 için enflasyon tahmininin yüzde 36 olduğuna dikkat çekerek, memur ve emeklilere yapılan toplam artışın yüzde 26.5 ile sınırlı kalmasının sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Kahveci, kamu görevlilerinin alım gücünü artırmak için yeniden değerleme oranının yüzde 58'den az olmamak üzere artırılması ve refah payının verilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.