Memur ve emekliye verilecek zamlı maaş tablosu netleşti

Memur ve emekliye verilecek zamlı maaş tablosu netleşti
Memur maaşı zammı ve emekli maaş zammı Temmuz ayında yeniden belirlenecekti. Temmuz ayının başında son olarak açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon ve refah payı dışında net maaşlar belli olacak.

Memur zammı ve emekliye verilecek olan zam için artık Temmuz ayı heyecanla beklenmeye başladı. Yeni emekli ve memur maaşı için rakamlar artık yavaş yavaş belli olmaya başladı. Memurlara ek olarak da kira yardımının yapılacağı konuşuluyor. Bununla birlikte emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin 3 bin TL olması bekleniyor.

7 BİN 500 TL MÜJDESİ VERİLMİŞTİ

Emekli maaşı 5 bin 500 TL olan vatandaşlar seçimden önce yüklü bir zam alarak en düşük maaşların 7 bin 500 TL müjdesiyle karşılaşmıştı. Gözler şimdi de 7 bin 500 TL üzeri alan emeklilere çevrildi.

Sabah’tan Mete Dirice’nin aktardığı habere göre en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da yaptığı açıklamada “Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin TL seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz’da 22 bine yükseltme sözü verdik” açıklamasını yapmıştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Erdoğan2ın yaptığı bu açıklama sonrasında en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi için kulislerde farklı rakamlar konuşulmaya başlandı. En düüük emekli maaşı için 10 bin TL konuşulmaya başlandı. 6 aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı ile yeni maaşların belirlenmesi bekleniyor.

YENİ HÜKÜMETİN KURULMASI İLE DETAYLAR NETLEŞECEK

10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak emekli zammı belirlenecek.

10 bin-15 bin TL: Yüzde 45

15 bin-20 bin TL: Yüzde 40

20 bin ve üzeri: Yüzde 35

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.