Memur ve emekli maaşında kritik gün

Memur ve emekli maaşında kritik gün
Kabine bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanıyor. Kabine'nin gündeminde memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile torba yasa var.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Masada kritik konular yer alıyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile torba yasa gibi kritik konuların ele alınacağı toplantıda, İsveç'in NATO üyeliğinin de kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

KRİTİK GÜN

Gözler bugün Külliye'de olacak. Hükümet bayram dönüşünde yoğun mesaisine başlıyor. Bugün Kabine toplantısı oldukça önemli. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren düzenlemeler bu Kabine toplantısında ele alınacak. Meclis'te gündeme gelecek olan torba kanun teklifinin taslağı bir anlamda tamamlanmış durumda. Bugün Kabine'de Başkan Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onay vermesinden sonra da Meclis'te hızla gündeme gelecek komisyon sonrasında Meclis Genel Kurulu aşaması olacak bu torba kanun için.

TORBA KANUNDA NELER YER ALACAK?

Başkan Erdoğan'ın bunu bugün Kabine toplantısından sonra açıklamasını bekliyoruz. Müjdeleri vermesini bekliyoruz. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı bekleniyor. Onun yanı sıra emeklilerin durumuyla ilgili de düzenlemelerin yer almasını bekliyoruz yine bu paket içinde. Ayrıca kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması yine bu pakette yer alacak.

BİLGİSAYAR VE TELEFON ALIMINDA VERGİ MUAFİYETİ

Bir başka konu yine gençlerin gözü kulağı orada olacak. Bilgisayar ve telefon alımında vergi muafiyetinden yararlanmaları konusu. Bu konunun da yine pakette yer alması bekleniyor.

Kabine'nin gündeminde sadece torba kanun olmayacak başka konular da gündeme gelecek. Ekonomik gelişmeler kuşkusuz bu toplantıda yer alacak. Tasarruf mali disiplin orta vadeli program 3 yıllık planlama yine masada olacak bu toplantıda. Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'teki son gelişmeler Kur'an-ı Kerim'in yakılması bu skandal olay da ele alınacak. 6 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak olan toplantı 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'daki NATO zirvesi öncesinde İsveç makamlarının izni ile gerçekleşen bu saldırıya dair bir tutum da Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor.

Toplumun tüm kesimlerinin gözü bugün Külliye'de olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.