Memur Sen Başkanı Yalçın'dan memur zammı açıklaması

Memur Sen Başkanı Yalçın'dan memur zammı açıklaması
Milyonlarca memur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayında yapılacağı açıklanan zam sözününün yerine getirilmesini bekliyor.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı 8 saat sürdü. Asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Tüm tarafların içine sinecek bir neticeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Memur maaşlarıyla ilgili çalışmalara başlıyoruz.

Memur maaş artış oranlarıyla ilgili meclis sürecini yakında başlatıyoruz, Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz." demişti.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın verdiği sözün Temmuz ayına kadar hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yalçın, yapılacak zammın çalışanların yaşam standartlarını yükseltme ve çalışan haklarını koruma anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

"EN DÜŞÜK 22 BİN TL OLMALI"

Başkan Yalçın, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Yalçın, bununla birlikte yüzde 6'lık bir Toplu Sözleşme zammı ve enflasyon farkının eklenmesi gerektiğini söyledi.

3600 EK GÖSTERGE VE KİRA TALEBİ

Ali Yalçın, açıklamasında 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte, memurlara kira yardımı yapılması gerektiğini de dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.