Mehmet Şimşek'ten asgari ücretliyi üzen açıklama Çifte zam derken teke indi

Mehmet Şimşek'ten asgari ücretliyi üzen açıklama Çifte zam derken teke indi
Asgari ücretli Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları sonrası kara kara düşünmeye başladı. Asgari ücretli çifte zam beklerken 2024 zammı teke indi.

Mehmet Şimşek'in son açıklamalarının ardından Ankara kulisleri asgari ücretlinin beklediği çifte zammın yerine tek zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.

paraiha4.jpg

Asgari ücret zammında işveren adına konuşan İTO Başkanı Şekip Avdagiç'in dün dile getirdiği "Dengeleri bozmayacak şekilde, hedef enflasyon oranında zam" talebi de açıklamaların doğrular nitelikteydi. Asgari ücrete yapılacak zammın beklentinin altında olacağı belirtiliyor.

Milyonlarca çalışan yıl sonunda yapılacak asgari ücret zammını beklerken Mehmet Şimşek'in 'hedef enflasyon üzerinden zam' açıklaması asgari ücretlinin kara kara düşünmesine neden oldu.

para1aamakine-002.jpg

REFAH PAYI GÜNDEMDEN TAMAMEN KALKABİLİR

Şimşek'in açıklamasının satır aralarını okuyan ekonomistler ise asgari ücrete 2 senedir yapılan ara zammın 2024 yılı için uygulanmayacağını dile getiriyor. Çalışan kesin iki yılın ardından 2024'te tek zamla idare etmek zorunda kalabilir.

SGK uzmanları altı aylık yüzde 38- yüzde 40'lık bir enflasyon üzerinden hesaplayarak 2024 için tahmini asgari ücret zammını hesaplıyorlardı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI MEVCUT ENFLASYONA GÖRE Mİ HEDEF ENFLASYONA GÖREMİ OLACAK.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı zam oranını karar vermek üzere görüşmelerine 2 hafta sonra başlayacak.

Mehmet Şimşek, bundan sonra ücret düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağını söyleyerek "Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek. Dar gelirli kesimlerin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasının bir tek yolu var. O da enflasyonu düşük tek hanelere indirmekle olur" demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum